Καταγγελία του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου για το ΕΝ.Φ.ΙΑ με πολλούς αποδέκτες

Ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος μετά από εκατοντάδες τηλεφωνικές κλήσεις που δέχτηκε, από κατοίκους της επαρχίας Καλαβρύτων καταγγέλλει το γεγονός ότι ο υπολογισμός της αξίας των οικοπέδων που βρίσκονται εντός οικισμού, για τον υπολογισμό του ΕΝ.Φ.ΙΑ τα οποία δεν αποφέρουν κανένα έσοδο στους ιδιοκτήτες τους είναι δεκαπλάσιος της πραγματικής αξίας με αποτέλεσμα την υπερβολική και εξωπραγματική φορολόγηση τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο υπολογισμός της αξίας οικοπέδου που βρίσκεται στον πρώην Δήμο Λευκασίου – Κλειτορίας Π.Ε. Αχαΐας και νυν Δ.Ε. Κλειτορίας Δήμου Καλαβρύτων όπου ενώ η αξία ανά στρέμμα με βάση την τιμή ανά τ.μ., για τα έτη 2011,2012 και 2013 το έτος 2009 για τον υπολογισμό του Ε.Τ.ΑΚ καθώς και για τον υπολογισμό του Φ.Α.Π ήταν 12.000 ευρώ, βάσει της αριθμ. ΠΟΛ1131/20-6-2013 απόφαση Υπουργού Οικονομικών , σήμερα για τον υπολογισμό του ΕΝ.Φ.ΙΑ ο υπολογισμός ανά στρέμμα γίνεται με βάση την εξωπραγματική αξία των 112.000 ευρώ !!! .

Ύστερα από τα ανωτέρω εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους φορείς που απευθύνεται η παρούσα, έτσι ώστε με την λήψη των κατάλληλων παρεμβάσεων να αρθούν οι αδικίες και τα προβλήματα που έχουν προκύψει προς τους φορολογούμενους της περιοχής μας με τον επανυπολογισμό του φόρου με βάσει τις πραγματικές αξίες ανά στρέμμα σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών και όχι με τις εξωπραγματικές τιμές βάσει των οποίων έγινε ο υπολογισμός λαμβάνοντας υπόψη ότι η προκύπτουσα φορολόγηση των ακινήτων είναι εξωπραγματική και εκ των πραγμάτων αδύνατή να εκπληρωθεί από τους κατοίκους της περιοχής μας.

Η καταγγελία έχει τους παρακάτω αποδέκτες

Προς :

1) Υπουργείο Οικονομικών

Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών Γ.Γ.Δ.Ε. Νίκης 5-7 &

Καραγεώργη Σερβίας 10 Τ.Κ. 10562 – Αθήνα

2) Δήμο Καλαβρύτων

3) Δ.Ο.Υ. Αιγίου

4) Βουλευτή Αχαΐας κ. Αθανάσιο Νταβλούρο

5) Βουλευτή Αχαΐας κ. Μαρία Κανελλοπούλου

6) Βουλευτή Αχαΐας κ. Βασίλειο Χατζηλάμπρου

7) Βουλευτή Αχαΐας κ. Γεώργιο Παπανδρέου

8) Βουλευτή Αχαΐας κ. Νικόλαο Τσούκαλη

9) Βουλευτή Αχαΐας κ. Νικόλαο Καραθανασόπουλο

10) Βουλευτή Αχαΐας κ. Νικόλαο Νικολόπουλο

 

 

ΚΟΙΝ. :

1) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ¨ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ¨

2) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ¨ΓΝΩΜΗ ¨

3) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ¨ΑΛΛΑΓΗ¨

4) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ¨ΓΕΓΟΝΟΤΑ ¨

5) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος

Αθανάσιος Φραντζής

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
14 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.