Καπνοί ''πνίγουν'' το γήπεδο των Καλαβρύτων.

Τα Καλάβρυτα για συγκυριακούς λόγους, έχουν την υπερπολυτέλεια να διαθέτουν ένα αθλητικό κέντρο που σε αναλογία με τον πληθυσμό των μόνιμων κατοίκων δεν θα το βρει κανείς ούτε στην Ελβετία.

Αγωνιστικός χώρος ποδοσφαίρου με φυσικό χλοοτάπητα σε άριστη κατάσταση ,στίβο με ειδικό αντικραδασμικό χώμα,κερκίδες αποδυτήρια, προβολείς, κλειστό γήπεδο βόλεϊ-μπάσκετ,γήπεδο τένις και ένα χώρο που πολύ εύκολα θα μετατραπεί σε βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου ώστε να προφυλάσσεται το ''πρώτο''.

Κάθε απόγευμα γίνονται προπονήσεις της τοπικής ομάδας,των ακαδημιών, με παιδάκια 5 -7 -10 -12 -14 ετών, του μπάσκετ και φυσικά υπάρχουν πια και πολλοί ενήλικες που περπατούν ή τρέχουν, ακόμα γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους.

Το δημοτικό στάδιο βρίσκεται έξω από την πόλη και συνορεύει με χωράφια από τα οποία τα περισσότερα είναι εγκαταλελειμμένα ή χρησιμοποιούνται μόνο για βοσκή. Υπάρχουν όμως και ελάχιστοι ιδιοκτήτες, που από την λήξη της θερινής περιόδου, οπότε και μπορούσαν να κάψουν ξερά κλαδιά και χόρτα, κάθε απόγευμα έχουν κάτι να κάψουν. Αυτό συμβαίνει για τόσο μακρύ διάστημα που δεν είναι δυνατόν να παράγονται τόσα προϊόντα καύσης από χόρτα και κλαδιά.

Αποτέλεσμα αυτής της συνήθειας, που δεν συμβαίνει μόνο φέτος, είναι το νέφος καπνού που παράγεται από την καύση ξύλων,ελαστικών κ.α' λόγω της θέσης και της απογευματινής υγρασίας να εγκλωβίζει όλο τον καπνό πάνω και μέσα στο γήπεδο. Σε έναν χώρο που έχει μεγάλη σημασία η καθαρότητα του αέρα η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική και μικροί μεγάλοι τρέχουν να βρουν καθαρό αέρα και να αποφύγουν τα επικίνδυνα για την υγεία οξύδια.

Επειδή έχουμε γίνει αποδέκτες σχετικών παραπόνων από αθλητές και γονείς απευθυνθήκαμε στον πρόεδρο του Κέντρου παιδιού νεολαίας και άθλησης του δήμου Καλαβρύτων κ. Ευθ. Τζόβολο ο οποίος για λογαριασμό του Κ.Π.Ν.Α τοποθετήθηκε ως εξής :

''Η διοίκηση του δημοτικού σταδίου Καλαβρύτων παρακαλεί τους ιδιοκτήτες των όμορων με το στάδιο χωραφιών να μην προβαίνουν στην καύση χόρτων, κλαδιών, σκουπιδιών, ελαστικών διότι δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα για την υγεία των αθλουμένων και γενικά των παρευρισκομένων στους χώρους του σταδίου'' .

Η φωτογραφία στο τέλος του κειμένου μας έχει αποσταλεί από τον κ. Τζόβολο και η ποιοτητά της δεν είναι καλή και λόγω φωτισμού αλλά και λόγω του καπνού που υπήρχε χθές το βράδυ 9/12 στο γήπεδο.

Το kalavrytanet θα επανέλθει για το θέμα με φωτογραφίες που θα αποτυπώνουν την κατάσταση εκτός αν οι ιδιοκτήτες σεβαστούν το αίτημα των κατοίκων και σταματήσουν αυτή την ενέργεια.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
8 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.