Καμία αλλαγή στα κριτήρια (απόσταση) για την μεταφορά των μαθητών.

Μια νέα λαθροχειρία εις βάρος της κυβέρνησης από την διοίκηση της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Αχαΐας είδε το βράδυ της Κυριακής το φως της δημοσιότητας.

Η εν λόγω Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της στα Μ.Μ.Ε., καταγγέλλει την κυβέρνηση για δήθεν αύξηση της χιλιομετρικής απόστασης από την κατοικία του μαθητή στην σχολική μονάδα για τους δικαιούχους, πράγμα το οποίο είναι ανυπόστατο και ψευδές.

Επίσης με αφορμή την επισύναψη του Ε1 των γονέων στα δικαιολογητικά, βλέπει από πίσω επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων, ενώ από την πρώτη στιγμή από το υπουργείο δόθηκε διευκρινιστική οδηγία να επισυνάπτεται μόνο το πάνω μέρος του Ε1 όπου αναφέρονται τα στοιχεία του φορολογούμενου για να γίνει εξακρίβωση της διεύθυνσης της κατοικίας και τίποτα παραπάνω.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους γονείς των μαθητών ότι οι μεταφορές μαθητών κατά το έτος 2016-2017 θα γίνουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και τα κριτήρια που ισχύουν εδώ και 3 χρόνια, κανένα χιλιομετρικό όριο δεν αυξήθηκε, κανένα εισοδηματικό κριτήριο δεν θα επιβληθεί.

Είναι κρίμα ότι την ανακοίνωση υπογράφει και ένα στέλεχος της εκπαίδευσης, η κα. Αγαθή Ρογδάκη- Σταυρογιαννοπούλου, η οποία υπηρετεί την δημόσια εκπαίδευση από την θέση του σχολικού συμβούλου στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Δεν γνώριζε ότι καμία αλλαγή δεν προβλέπεται για το επόμενο σχολικό έτος στις μεταφορές μαθητών; Στην Ομοσπονδία Γονέων «ξέχασαν» ότι η ΚΥΑ είναι ίδια από το 2013;

Ίσως το γεγονός ότι η κα. Ρογδάκη-Σταυρογιαννοπούλου στις εκλογές του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών εκπροσωπεί την παράταξη της ΔΑΚΕ, εξηγεί πολλά για τα κίνητρα της ανακοίνωσης.

 

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 10 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.