Καλδίρης Μιχάλης.Ο Καλαβρυτινός Αγιογράφος!(φωτογραφίες έργων του)

Στην Επαρχία Καλαβρύτων των περασμένων δεκαετιών τα διδακτικά μέσα ήταν περιορισμένα σάυτό που είχε οριστεί ως απολύτως αναγκαίο.

Σε εκείνα τα χρόνια, τα παιδιά που διέθεταν απο την φύση τους κατι διαφορετικό ,με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ξεχώρισαν.Αυτό όμως πολλές φορές αντί να γίνει αφορμή για να προωθηθούν, γινόταν αιτία στοχοποιησής τους και στην συνέχεια έμπαιναν ακόμα και στο περιθώριο.

Ο Μιχάλης ευτύχησε να είναι γιος ενός καλλιτέχνη επίσης, ο οποίος όμως δεν είχε σχέση με την Αγιογραφία, αλλά με μαρμάρινα και γύψινα τέμπλα Εκκλησιών. Ετσι από μικρός, ακολουθώντας τον βρισκόταν πολύ συχνά σε μέρη τα οποία τον ενέπνεαν.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος :''Όταν βρισκόμουν με το σχολείο,σε ηλικία 9 ετών, στη Εκκλησία παρατηρούσα τις εικόνες και σκεφτόμουν ότι ''είναι απλό,μπορώ να το κάνω! ''Έτσι η πρώτη απόπειρα έγινε λίγο αργότερα, σε εξωκλήσι της περιοχής μας, ενώ εργαζόταν με τον πατέρα του και κρυφά απ' αυτόν σε μια κολόνα. Αυτή η εικόνα φυσικά σβήστηκε αμέσως με χρώμα γιατί ήταν ''εκτός προγραμματισμού''

 

Ο Μιχάλης είναι ένας αυτοδίδακτος καλλιτέχνης, ένας από τους ανθρώπους που διαθέτουν κάτι ξεχωριστό.Είναι ένας επιτυχημένος ζωγράφος-Αγιογράφος και τα έργα του αποτυπώνουν με απόλυτο αλλά και φυσικό τρόπο το ''αντικείμενο''. Η λειτουργία της απεικόνισης είναι τέτοια που δημιουργεί έναν κόσμο με πνεύμα και ψυχή. Συνδιασμοί χρωμάτων ,πραγματικότητας και φαντασίας καταλήγουν σε ένα ονειρικό αποτέλεσμα .

Η Αγιογραφίες του,προσεγγίζονται με σεβασμό και το ύφος της εικονογραφίας είναι ποιητικό και λιγότερο κοσμικό. Οι εικόνες, περισσότερο περιβάλλουν την αγιοσύνη και λιγότερο την εμφάνιση.

Ο καλύτερος δείκτης για την επιτυχημένη δουλειά του είναι η επί 25 και πλέον χρόνια παρουσίας των Αγιογραφιών του σε Μοναστήρια και Εκκλησίες σε όλη την Πελοπόννησο την Στερεά Ελλάδα.την Αθήνα ,την Κόρινθο και αλλού.

'Ένα ακόμα κομμάτι των δημιουργιών του είναι η προσωπογραφίες, που εξίσου με θαυμαστό τρόπο υποστηρίζεται το αποτέλεσμα.

Ήπιος,φιλικός και αθόρυβος ζει στα Καλάβρυτα και εργάζεται με συνέπεια και υπευθυνότητα(6972289873)

Θ.Παπαδόπουλος

(Mε διπλό κλικ πάνω τους οι φωτογραφίες ανοίγουν)

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
7 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.