ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - Ζωντανή παρτίδα(φωτογραφίες)

Ο καιρός έκανε την χάρη σε μια τόσο όμορφη και καινοτόμο εκδήλωση.Κάτω από τον λαμπερό φθινοπωρινό ήλιο στο Δημοτικό Στάδιο καλαβρύτων, πραγματοποιήθηκε μια ιδέα του προέδρου του κέντρου παιδιού νεολαίας και άθλησης κ.Ευθ. Τζόβολου,το ζωντανό Σκάκι.

 

Προσκεκλημένη η Αννα -Μαρία Mπότσαρη η οποία αντιμετώπισε δυο μικρούς μαθητές του ΣΕΠΟΚΕ.

Παρά τους τίτλους που την ακολουθούν, ,δεν τίμησε τυπικά με την παρουσία της την πόλη, αλλά σε ολόκληρη την εκδήλωση ήταν απλή, φιλική και στο τέλος δεν απέφυγε να δείξει την συγκίνησή της για αυτό που μόλις είχε ζήσει.

 

Το θέμα καταληκτικό από κάθε πλευρά και αυτό δεν αποτυπώνεται με λόγια παρά μόνο με τις φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο.

 

Η τεράστια σκακιέρα σε άσπρο -πράσινο και οι παραδοσιακές φορεσιές τις οποίες έφεραν οι ''μαθητές πιόνια'' δημιουργούσαν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

 

Τα ίδια τα παιδιά όμως είχαν καθοριστική σημασία για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος. Εδειξαν την απαραίτητη υπομονή ,έδειξαν συνέπεια,και άμεση απόκριση στις εντολές-κινήσεις,αποτέλεσμα της σκακιστικής τους παιδείας.

 

Μια ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον κ.Νικ.Ραζή που είναι σχεδόν δημιουργός της σκακιστικής σκέψης στα Καλάβρυτα τα τελευταία περίπου 25 χρόνια.

 

Συγκινητικές στιγμές, οι τιμητικοί έπαινοι σε τρεις εκπαιδευτικούς που για δεκαετίες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε εκατοντάδες παιδιά των Καλαβρύτων που πέρασαν από τις δυο πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης(Θ.Παναγόπουλος-Χ Φωτεινόπουλος-Θ.Χαλμούκης)

Ολοι οι μαθητές Δημοτικού Γυμνασίου και Λυκείου παρακολούθησαν την αξέχαστη παρτίδα.

 

Στην εκδήλωση παρέστησαν:ο Βουλευτής Αχαΐας κ.Β.Χαντζηλάμπρου,ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ.Γ.Λαζουράς,Δημοτικοί σύμβουλοι ,ΟΙ κ.Γυμνασιάρχης και Λυκειάρχης Καλαβρύτων,εκπρόσωποι του συλλόγου Γονέων Δημοτικού,και ο σχολικός σύμβουλος κ. Βαλμάς

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
6 + 12 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.