Καλάβρυτα :( video).Στα παρασκήνια της αναπαράστασης του 21'

Η εαρινή ισημερία την 21η Μαρτίου χάρισε μια υπέροχη ανοιξιάτικη μέρα στα γιορτινά Καλάβρυτα. Την μέρα αυτή η παρέκκλιση του άξονα της γης είναι μηδενική προς τον ήλιο. Το κέντρο του ήλιου είναι κατακόρυφο προς τον γήινο ισημερινό

Σάββατο πρωί ώρα 9.00 κεντρική πλατεία Καλαβρύτων. Ο ήλιος φωτίσει το ηρώων των αγωνιστών και διαχέεται στην πλατεία μέσα απ' τα γυμνά κλαδιά των τεράστιων πλατάνων .

Λίγα μέτρα πιο κει οι στρατιώτες που θα αποτελέσουν τα τιμητικά αγήματα των τριών όπλων έχουν μόλις αποβιβαστεί από τα οχήματα που τους μετέφεραν και απολαμβάνουν την απαλή ,πρωινή ζέστη που απλόχερα δίνει ο ήλιος.

Απόλυτη ησυχία στην άδεια σημαιοστολισμένη πλατεία ,που μόνο η καμπάνα της εκκλησίας όταν χτυπάει εννέα φορές ''ξυπνάει'' για λίγο την ηρεμία.

Υπάλληλοι του Δήμου ο Πάνος  ο Γιώργος και ο Λάμπης φροντίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για να παραδώσουν σε αυτό που ακολουθεί μια αστραφτερή πλατεία.

Οι τεχνικοί του ήχου ο Γιώργος και ο Νίκος τοποθετούν μηχανήματα ,ηχεία και ένα ''μάτσο'' καλώδια γιατί ο ήχος θα πρέπει να είναι ανάλογος με τις ιστορικές αλήθειες που θα ακουστούν.

Στα γύρω στενά τα πέταλα των αλόγων σε γυρίσουν πίσω στο χρόνο. Έφιπποι φουστανελοφόροι''ζεσταίνουν '' τις μηχανές '' και εξοικειώνουν τα άλογα με την παρουσία του κόσμου,γιατί αργότερα η πλατεία θα είναι πολύβουη.

Μα ο χτύπος της καρδιάς δεν είναι ούτε τα τύμπανα ούτε ο βαρύς ήχος από τον κινητήρα του ελικοπτέρου που προσγειώνεται στο γήπεδο .

Η καρδιά των γεγονότων χτυπάει λίγο πιο κάτω στην έδρα του θεατρικού ομίλου ''Πάνος Μίχος'' .Εκεί καταφθάνουν οι άρχοντες και προεστοί των Καλαβρύτων να προετοιμαστούν. Μουστάκια γενειάδες ,ράσα ,φουστανέλες,χαντζάρια και καριοφίλια σε πρώτο πλάνο.

Βηματοδότης αυτού του χτύπου ,αυτής της παρέας, ο απίστευτος ''τύπος'' που λέγεται Γιώργος Γιαννέλος. Ο Γιώργος έχει την ευλογία να μεγαλώνει μόνο βιολογικά και να μπορεί για δεκάδες χρόνια τώρα να επικοινωνεί με χιούμορ και διαχυτικότητα συνθέτοντας τους ''ερασιτέχνες του'' που συνεχώς ανανεώνονται .Είναι ο άνθρωπος που βρίσκει την δύναμη ΠΑΝΤΑ να διατηρεί στην ζωή έναν από τους ιστορικούς πνεύμονες των Καλαβρύτων. Ο ίδιος στον ρόλο του Καλλίνικου.

Μαζί του φέτος ήταν :

Π.Π.Γερμανός        Απόστολος Κοντής

Προκόπιος              Αθανάσιος Δημήτρουλας

Φωτήλας                Δημήτριος Μιχαλόπουλος

Α. Ζαίμης                Αντώνιος Μιχαλόπουλος

Πετμεζάς                 Παναγιώτης Παπαγεωργίου

Πετμεζάς Γκ             Ηλίας Ροιδούλιας

Πετμεζάς Β              Αντώνης Α Τριανταφύλλου

Σαρδελιάνος            Χαράλαμπος Κοντής

Σκαλτσάς                 Ευθ. Τζόβολος

Λόντος                    Νικολάου Παναγιώτης

Χαραλάμπης            Νίκος Βαρδακαστάνης

Ασ Ζαΐμης                Αντώνης Τριανταφύλλου

Κόσκωρης                Νικόλαος Βελάνας

Γρίβας                       Νίκος Μπάλιος

Σολιώτης                  Νίκος Σούκας

Π. Φωτήλας             Φώτης Ρήγας

Χοντρογιάννης         Κώστας Παπαδημητρόπουλος

Λεχουρίτης              Νίκος Μπίρμπας

Διάκονος                Χρήστος Στρουμπούκης

Αρναούτογλου         Γεώργιος Κουγιάς

Συγχαρητήρια σε όλους και του χρόνου

 

Θεόδωρος Παπαδόπουλος 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
8 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.