ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – Τραυματισμοί δύο μαθητών στο Δημοτικό Καλαβρύτων

Σύγχρονο κτήριο το Δημοτικό Καλαβρύτων ,κατασκευασμένο πρόσφατα,αλλά οι χώροι άθλησης είναι υποτυπωδώς κατασκευασμένοι. Το ''λεγόμενο'' γήπεδο του σχολείου μοιάζει να φτιάχτηκε όπου περίσσεψε χώρος. Δυο μπασκέτες λίγη πίσσα και όλα εν΄τάξει. Επίσης καλό θα είναι να μην αναφερθούμε καθόλου στην πρόβλεψη που υπάρχει για κλειστό χώρο άθλησης . Καμία, ενώ οι περισσότερες μέρες της σχολικής χρονιάς δεν προσφέρονται για αθλητικές δραστηριότητες ''έξω''.

Οι καθηγητές φυσικής αγωγής που υπηρετούν στο Δημοτικό Καλαβρύτων καθώς και οι δάσκαλοι που έχουν εφημερία στον προαύλιο χώρο ,κάνουν ότι μπορούν για την ασφάλεια των παιδιών. Είναι αλήθεια ότι τα συμβάντα τραυματισμών δεν είναι συχνά,αλλά ότι έχει συμβεί συνδέεται με τον χώρο του πολύ κακού γηπέδου.

Χθες (22/10) πάλι είχαμε δύο τραυματισμούς, ενός μαθητή αρχικά και μιας μαθήτριας αργότερα. Ευτυχώς οι τραυματισμοί αν και ήταν στο κεφάλι ήταν μάλλον μικροί.

Πρέπει με κάθε τρόπο ,η αρμόδια σχολική επιτροπή του Δήμου ,να εξετάσει την δυνατότητα και να ενεργήσει άμεσα για κατασκευές που θα βελτιώσουν την ασφάλεια τόσο στο προαύλιο του σχολείου όσο και έξω άπαυτο(για ασφαλή είσοδο και έξοδο των μαθητών).

Σήμερα από την Πυροσβεστική Καλαβρύτων,η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα,καθαρίστηκε ο χώρος του γηπέδου και απομακρύνθηκαν τα χαλίκια που ήταν η πρώτη πηγή κινδύνου ,αφού ευνοούσαν την εύκολη πτώση

Θεόδωρος Παπαδόπουλος

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.