ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος δεν είναι Δημοτικά Σφαγεία κύριε Λαζουρά

γράφει ο Β. Αποστολόπουλος

 

Φαίνεται πως η κατάσταση στο Δήμο Καλαβρύτων έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο δυστυχώς επιβεβαιώνει την διαπίστωση αυτή. Μέσα στα πολλά ευτράπελα που έγιναν και ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ακούστηκε και δια στόματος Λαζουρά ότι, ο Δήμος αδυνατεί να χρηματοδοτεί κάθε χρόνο το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και σκοπεύει να το μετατρέψει σε Διεύθυνση του Δήμου, ακριβώς όπως τα Δημοτικά Σφαγεία!!!

Τα σχόλια περιτεύουν. Φαίνεται μάλλον ότι ο κ. Λαζουράς δεν έχει συναίσθηση το τι σημαίνει για τα Καλάβρυτα και για εμάς τους απόγονους των θυμάτων, το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Να του υπενθυμίσω ότι εκεί μέσα βρίσκονται φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα των παππούδων μας και των πατεράδων μας που θυσιάστηκαν απο τους γερμανοναζί. Εκεί μέσα βρίσκονται ενθύμια από τις κατεστραμμένες περιουσίες μας, που ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΜΕ, για να μάθουν οι νεώτερες γενιές για το έγκλημα το οποίο έγινε στη Ράχη του Καπή. Δε θα ανεχθούμε αυτός ο ιερός χώρος να μετατραπεί σε "Σφαγεία". Μήπως αυτό απαιτούν οι γερμανοί, προκειμένου να εξαγοράσουν και να φιμώσουν την ιστορία μας,  με την ένταξη του Δήμου Καλαβρύτων στο ελληνογερμανικό ταμείο που με τόση "ανεξήγητη θέρμη" υπερασπίζεται ο κύριος Δήμαρχος; Ας μας πει το ποσό που χρειάζεται και εμείς οι ίδιοι θα απευθυνθούμε στους Καλαβρυτινούς που θεωρούν το Μουσείο κομμάτι της ζωής τους και θα του το προσφέρουμε.

Φυσικά και θα είμαστε όλοι απέναντι σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις. Περιμένουμε να δούμε αν υπάρξει έστω και ένας καλαβρυτινός Δημοτικός Σύμβουλος που με την ψήφο του θα στηρίξει αυτή την άθλια μεθόδευση. 

Αύριο στις 11 το πρωί, στην προκαθορισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα παρουσία εκπροσώπων του Δήμου και ίσως και του ίδιου του Δημάρχου.

Περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα και εδώ θα είμαστε να τα ξαναπούμε...

 

Β. Αποστολόπουλος

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.