ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - Το φλέρτ με την ''Υγεία''

Δυο εικόνες σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων, μια στο νοσοκομείο Καλαβρύτων και μια στην ''Μαθητική Εστία'' αποτυπώθηκαν έντονα στην μνήμη μας.

Το διήμερο 14 και 15 Νοεμβρίου συνέβη κάτι πρωτόγνωρο και εξίσου σημαντικό. Η παρουσία δεκατεσσάρων Ιατρικών ειδικοτήτων με δωρεάν εξετάσεις, παρότρυναν ακόμα και ανθρώπους που ποτέ και για τίποτε δεν είχαν ''φροντίσει τον εαυτό τους, να κατηφορίσουν προς την Μαθηματική Εστία. Συνάντησαν εκεί μια ευκαιρία που σπάνια προσφέρεται σε Ελληνα πολίτη και την εκμεταλλεύτηκαν.

Η αλήθεια είναι ότι σε ατομικό και μόνο επίπεδο, εκφράστηκαν σποραδικές επιφυλάξεις και πριν αλλά και μετά, από μερίδα πολιτών. Το πριν, αφορούσε κυρίως τις δυνατότητες ενός "πρόχειρου'' Ιατρείου και το μετά, τις μελλοντικές βλέψεις του επιχειρηματία της ''Υγείας''.

Η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ για το θέμα αυτό, δείχνει ότι ουσιαστικά δεν υπήρχαν αντιρρήσεις από την τοπική κοινωνία. Η διαφωνία ήταν στον τρόπο που δόθηκε προς τους πολίτες και αυτό γίνεται περισσότερο κατανοητό, από την διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην πρώτη ανακοίνωση του Δήμου (διαβάστε εδώ) και στην δεύτερη ( διαβάστε εδώ) η οποία εκδόθηκε μετά την σχετική συζήτηση στο Δ.Σ για το θέμα αυτό.

Η εικόνα του δικού μας νοσοκομείου την 14 παρασκευή και κυρίως την 15 Σάββατο, μέρα που δεν υπάρχουν εξωτερικά Ιατρεία ,συνταγογράφηση, ήταν αναμενόμενη και δημιούργησε μια έντονη αντίθεση.

Ας μην ξεχνιόμαστε όμως, ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΕΜΕΛΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΕΡΑΣΕ και μάλλον δεν θα υπάρξει ξανά, σύντομα τουλάχιστον.

Όλοι εμείς θα επιστρέψουμε από σήμερα κιόλας στην αλήθεια,θα στηριχτούμε ,θα ελπίσουμε ,θα τρέξουμε στο νοσοκομείο μας ,στους γιατρούς μας, στους νοσηλευτές μας.

Το ''με εκβιάζεις μου κολλάς, σαν το νόθο με πετάς, μα κι, απάνω μου κρεμιέσαι'' βρίσκει εδώ την απόλυτη εφαρμογή .

Πρέπει λοιπόν να μην σταματήσουμε να προσπαθούμε κάθε μέρα, από τον πρώτο ως τον τελευταίο πολίτη της περιοχής, να στηρίζουμε την ''επίσημη αγαπημένη'' και να ξεχάσουμε γρήγορα την γοητευτική περιπέτεια που μας τόνωσε, αλλά τελείωσε.

Η ευχή του κ. Δημάρχου, στην απλή ευχαριστήρια ανακοίνωση, να υπάρξει συνέχεια σ'αυτή την προσφορά και πρωτοβουλία εκφράζει το κοινό αίσθημα και άρα είναι ευχή όλων μας. Όπως όμως είπε στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΝΕΤ ο Δ/ντης του ''ΥΓΕΙΑ'' Κ. Ανδρέας Καρταπάνης κάτι τέτοιο είναι μάλλον δύσκολο.

Σε αυτή τη φάση είναι πιο σκόπιμο να εστιάσουμε στην δωρεά Ιατρικού εξοπλισμού, ώστε να εξασφαλίσουμε κάτι διαρκές απο αυτή την ''περιστασιακή σχέση''.

Κατα την άποψή μας, ένα ασθενοφόρο, υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις που αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει, θα ήταν σίγουρα χρήσιμο και για την λειτουργία του χιονοδρομικού.

Ακόμα πιο ενδιαφέρον όμως θα ήταν η δωρεά δύο συστημάτων Τηλεϊατρικής, τα οποία να εγκατασταθούν σε Καλάβρυτα και Κλειτορία

Τα Συστήματα αυτά έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν σε πραγματικό χρόνο ιατρικά δεδομένα από τα περιφερειακά ιατρεία της περιοχής μας, στα εξωτερικά ιατρεία του ΥΓΕΙΑ, όπου εξειδικευμένοι ιατροί σε 24ωρη βάση θα παρακολουθούν ζωτικές παραμέτρους (βιοσήματα) ασθενών όπως καρδιογράφημα, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, κορεσμού οξυγόνου, θερμοκρασίας και αναπνευστικού ρυθμού. Παράλληλα προσφέρουν απευθείας επικοινωνία με εικόνα και ήχο των τοπικών ιατρών με τους ιατρούς του ΥΓΕΙΑ καθώς και μεταφορά εικόνας του ασθενή στο συμβουλευτικό κέντρο του ΥΓΕΙΑ για τηναντιμετώπιση του εκάστοτε περιστατικού.

 

Θεόδωρος Παπαδόπουλος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
17 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.