ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – Τα συνθήματα στους τοίχους της πόλης μας.(φωτογραφίες)

Ξεκινώντας με την παραδοχή ότι ένα βρέφος,ένα παιδί,ένας έφηβος δεν μπορεί να έχει ευθύνη για την όποια αποκλίνουσα συμπεριφορά, διαβάζουμε τα συνθήματα που βρίσκουμε στους τοίχους της πόλης των Καλαβρύτων.

Οι μορφές παρακολούθησης των πολιτών έχουν αποκτήσει ακατανόητες από τον μέσο άνθρωπο δυνατότητες,συνεπώς το ''και οι τοίχοι έχουν αφτιά'' έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Οι τοίχοι όμως έχουν φωνή.

Οι τοίχοι και η μπογιά που τους ''λερώνει'' έχουν καμιά φορά τόσο δυνατή κραυγή που ταράζει την αποπνικτική αδιαφορία.

Οι νέοι άνθρωποι έχουν να αντιμετωπίσουν τον αδιάβατο κόσμο που είναι φτιαγμένος για μεγάλους. Η διαμαρτυρία, το κοινωνικό σχόλιο, η αμφισβήτηση τους αναζητά την επικοινωνία και αποκλεισμένοι καθώς είναι από τα μέσα επικοινωνίας ο τοίχος τους ''φωνάζει'' ..έλα.

Εκεί ,στον τοίχο ο κυρίαρχος καθωσπρεπισμός ,η αποστειρωμένη λογική και το μέτρο της ορθολογιστικής ομοιομορφίας δεν υπάρχει.

Χωρίς προσωπικά να υιοθετώ αυτή την πρακτική πρέπει να παραδεχθώ ότι δεν έχω την απάντηση για το πως η υπερπολύτιμη ενέργεια των νέων ανθρώπων μπορεί να εκτονωθεί και να αποκτήσει υγεία.

Τα πιο πολλά συνθήματα είναι αναρχικού ή αντιεξουσιαστικού χαρακτήρα και πιθανόν τονίζουν τον ανθρωποκεντρισμό. Η εναντίωση στην γκρίζα πραγματικότητα η προσωπική μοναξιά και η ανάγκη ουσιαστικής επικοινωνίας και διαλόγου δίνει το γενεσιουργό αίτιο.

Συνθήματα ερωτικά,αντεθνικά,εθνικιστικά,χιουμοριστικά, πολιτικά, αναρχικά κ.α'.Όλα ή πολλά απ'αυτά παρουσιάζουν μια αξιοζήλευτη περιεκτικότητα και μηνύματα που περικλείονται σε λίγες λέξεις. Με τον τρόπο αυτό καταφέρνουν να πετύχουν κάθετο χτύπημα στον εφησυχασμό.

Ο νόμος που απαγορεύει τέτοιες ενέργειες ή ο ισχυρισμός ότι δεν μπορούμε να γράφουμε παντού δεν είναι απαραίτητα κάτι άρρωστο. Άρρωστο είναι να πιστεύουμε ότι οι νέοι πρέπει να γεράσουν για να γίνουν δημιουργικοί και με αυτή την λογική να τους επιβάλουμε καθολική σωματική και πνευματική ακινησία

Θ.Παπαδόπουλος

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
10 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.