ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ : (photos) Δωρεάν οδηγίες αλλά και πρακτική στις πρώτες βοήθειες στο ALPINE ARIA

Την Κυριακή 3/7/2016 η διεύθυνση του ξενοδοχείου ALPINE ARIA στα Καλάβρυτα, προχώρησε σε μια υπεύθυνη κίνηση με σκοπό μικροί και μεγάλοι να πάρουν πληροφορίες σχετικά με τις πρώτες βοήθειες. Για τον σκοπό αυτό, στο χώρο της πισίνας του ξενοδοχείου πραγματοποιήθηκε ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο πρώτων βοηθειών από τον καθηγητή φυσικής αγωγής με ειδίκευση στην ναυαγοσωστική κ. Γέρου Παναγιώτη.

Το σεμινάριο κρίθηκε σκόπιμο γιατί μπορεί να προσφέρει σημαντικές γνώσεις στον μέσο άνθρωπο, ειδικά μιας χώρας σαν την Ελλάδα που περιβάλλεται από Θάλασσα και οι κάτοικοί της την επισκέπτονται συχνά. Οι πρώτες ενέργειες στην παροχή βοήθειας προς τον ανήλικο ή τον ενήλικα έχουν καθοριστική σημασία για θετική έκβαση και καλό είναι παιδιά και γονείς να γνωρίζουν βασικούς κανόνες, τρόπους αντιμετώπισης και σωστής παροχής πρώτων βοηθειών στον άνθρωπο που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου είχαν την δυνατότητα παιδιά και γονείς να κάνουν ακόμα και πρακτική άσκηση καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης πάνω σε ειδικά ομοιώματα ανθρώπου τα οποία είναι κατασκευασμένα ώστε να γίνεται αντιληπτή η μορφή πίεσης που πρέπει να ασκείται στον θώρακα του ασθενούς.

Πολλή καλή πρωτοβουλία η οποία ''άφησε'' ενδιαφέρουσες γνώσεις σε όσους παρακολούθησαν.

Αχρείαστες να είναι, αλλά μπροστά στον κίνδυνο, όσο περισσότερα γνωρίζουμε τόσο περισσότερες πιθανότητες σωστών ενεργειών έχουμε.  

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
9 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.