ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Παύει η απαγόρευση του κυνηγιού της πετροπέρδικας

Μετά από αίτηση  προσφυγής ακύρωσης της απόφασης που απαγόρευε το κυνήγι της πετροπέρδικας στο Χελμό Καλαβρύτων που κατέθεσαν η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, ο Κυνοφιλικός Όμιλος Αχαΐας και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πατρών το κυνήγι της πετροπέρδικας θα συνεχιστεί κανονικά.

Ο Πρόεδρος της Γ' Κυνηγετικής Ομοσπονδίας κ. Κώστας Μαρκόπουλος με την αίτηση που κατέθεσε στην Περιφέρεια κατάφερε να μια μεγάλη νίκη των Κυνηγετικών Οργανώσεων αν και οι δασικές αρχές ήταν αντίθετες. Παρόλα αυτά αποδείχθηκε ότι η απαγόρευση ήταν ανούσια αφού δεν στηριζόταν σε μελέτες που να αποδεικνύουν ότι ο πληθυσμός της πετροπέρδικας το Χελμό είναι σε κίνδυνο.

Με απόφαση του Δασάρχη Καλαβρύτων κ. Τσαγιαννίδη ανακαλείται η απαγόρευση του κυνηγιού της πετροπέρδικας στο Χελμό του νομού Καλαβρύτων. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει η απόφαση :

"Την ανάκληση της υπ’ αριθ. 82468/1750/7.7.2015 (ΔΑΔ 1/2015, ΑΔΑ: 68ΣΝΟΡ1Φ-Δ0Ν) Δασικής Αστυνομικής Διάταξης Θήρας, με την οποία απαγορεύουμε τη θήρα της πετροπέρδικας (Αlectoris graeca) στο Δήμο Καλαβρύτων για τρία (3) έτη, για τους λόγους που αναφέρονται στην ανωτέρω (16) σχετική.

Δηλαδή, με σκοπό την εφαρμογή των διαχειριστικών μέτρων που προτείνονται με την ανωτέρω (13) σχετική και αποβλέπουν στην υποβοήθηση των πληθυσμών της πετροπέρδικας να ανακάμψουν, δίχως απαγόρευση του κυνηγιού της. Επίσης, με σκοπό την επανεξέταση του όλου θέματος από το Δασαρχείο Καλαβρύτων, με τη βοήθεια και τυχόν νεωτέρων στοιχείων."
 
Για να δείτε την απόφαση του ανάκλησης της απαγόρευσης από το Δασαρχείο Καλαβρύτων (πατήστε εδώ).

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
3 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.