ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών,

Ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού - Βουραϊκού σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ) οργανώνει εκδήλωση για τον εορτασμό της Πανευρωπαϊκής Γιορτής  Πουλιών, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014 στο οροπέδιο των Λουσών, με τη συμμετοχή του ΚΠΕ Κλειτορίας-Ακράτας και εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Το ΚΠΕ Κλειτορίας – Ακράτας θα συμμετάσχει με προσωπικό και εξοπλισμό (τηλεσκόπια και κιάλια).

 

Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Οκτώβρη σε περισσότερες από 30 χώρες και με την εποπτεία της παγκόσμιας ομοσπονδίας Birdlife International.  Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας τις διοργανώνει η Ορνιθολογική Εταιρεία σε συνεργασία με Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, περιβαλλοντικές οργανώσεις κλπ, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι τα μεταναστευτικά πουλιά και οι βιότοποι τους.

 

Ακολουθεί ενδεικτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης:

 

10.00 πμ. - 13.00 μμ.

Συνάντηση στο Οροπέδιο των Λουσών- παρατήρηση ορνιθοπανίδας

13.00 μμ. – 14.00 μμ.

Μετάβαση στα γραφεία του ΦΔΧΒ

14.00 μμ. -14.30 μμ.

Σύντομη παρουσίαση των δραστηριοτήτων του ΦΔ και ενημέρωση για τη Βιοποικιλότητα της Προστατευόμενης Περιοχής.

14.30 μμ. -15.30 μμ.

Ελαφρύ γεύμα

 

 

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της σύμβασης «Ενέργειες ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης (ημερίδες - συνέδρια)» του Υποέργου 1 «Πρόγραμμα για την Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας», της εγκεκριμένης Πράξης  «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Χελμού-Βουραϊκού» του Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013».                    

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

 

 ΙΑΤΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
3 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.