Καλάβρυτα: Όταν η τέχνη πάει σχολείο

Απρόσμενα ευχάριστα ξεκίνησε η εβδομάδα για τους μικρούς και μεγάλους δημότες του Δήμου Καλαβρύτων. Το πρωί της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια του πρωινού ωραρίου λειτουργίας των σχολείων  δόθηκε στη αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου η θεατρική παράσταση με τίτλο ΕΛΙΞΙΡΙΟΝ ΤΣΕΧΩΦ  από το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. Την παράσταση παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί  του Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ Καλαβρύτων, οι οποίοι απόλαυσαν τα τρία μονόπρακτα του Τσέχωφ που σκόρπισαν στιγμές γέλιου και ενθουσιασμού.

Το απόγευμα δόθηκε ανοιχτή παράσταση για το κοινό, το οποίο γέμισε ασφυκτικά την ίδια αίθουσα , ενώ την επόμενη ημέρα η παράσταση επαναλήφθηκε στην Κλειτορία για τους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου.
Ο θεσμός ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ είναι έμπνευση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. κ. Κώστα Καζάκου, ο οποίος φιλοδοξεί να μεταφέρει το θέατρο και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές την Ν.Δ. Ελλάδας, ακριβώς όπως 2500 χρόνια πριν  έκανε στους δήμους της Αθήνας και ο Θέσπης, ο ευρετής του τραγικού τρόπου.


Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και το Δήμο Καλαβρύτων με ενέργειες του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Νικολάου Μαγκαφά, με την πεποίθηση ότι η ενασχόληση με τις τέχνες συμβάλλει στην πιο μεγάλη από όλες τις τέχνες : στην Τέχνη της Ζωής . Και αυτό πρέπει να είναι ένας από τους στόχους του σύγχρονου σχολείου: το συνταίριασμα της απαίτησης για μετρήσιμη αποτελεσματικότητα με το αίτημα για ανθρώπινη, δημιουργική, ανθρωπιστική παιδεία.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
12 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.