ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – Ορίστηκε το κόστος ανά κατοικία για την σύνδεση της αποχέτευσης

Στο σημερινό (28/11/2014) Δημοτικό συμβούλιο Καλαβρύτων ορίστηκαν τα τέλη που θα βαρύνουν τους κατοίκους για να γίνει η σύνδεση των κατοικιών με τους κεντρικούς αγωγούς αποχέτευσης.

Είναι αλήθεια ότι όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή της επεξεργασίας των λυμάτων και επιτέλους λειτουργήσει η αποχέτευση, θα λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα για την πόλη των Καλαβρύτων. Ένα πρόβλημα που έτσι και αλλιώς υπήρχε, αλλά διογκώθηκε τα τελευταία χρόνια από την αύξηση της δόμησης και την λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων οι οποίες φιλοξενούν μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Το κόστος βέβαια δεν θα βαρύνει τους επισκέπτες αλλά τους κατοίκους των οποίων τα ακίνητα διαθέτουν παροχή νερού.

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση η οποία ψηφίστηκε από 'όλους τους δημοτικούς συμβούλους πλην του κ. Φιλλιπόπουλου το τιμολόγιο σύνδεσης αποχέτευσης έχει ως εξής:

1) Κόστος διακλάδωσης αγωγών αποχετευτικού δικτύου 100 ευρώ εφάπαξ

2)Τέλος σύνδεσης σε τέσσερις κατηγορίες:

α) Έως 150 τ.μ 200 ευρώ

β) 150-300 τ.μ 300 ευρώ

γ)300-600 τ.μ 400 ευρώ

δ) 600 τ.μ και άνω 600 ευρώ

Επίσης εφάπαξ

3)Δαπάνες σύνδεσης οικιών και επιχειρήσεων

Εδώ πρόκειται για άγνωστο κόστος διότι αυτό θα διαμορφωθεί ανά περίπτωση και θα καθοριστεί από τεχνική επιτροπή του Δήμου με ανάλογη μελέτη και τεχνική περιγραφή.

Ένα επίσης άγνωστο κόστος είναι αυτό της λειτουργίας, που θα καθοριστεί στην συνέχεια και θα εξαρτάται προφανώς από τις ανάγκες της επεξεργασίας των λυμάτων και λογικά θα πρέπει να επιμερίζεται σύμφωνα με την κατανάλωση νερού. Η κατανάλωση νερού εμπλέκεται με τα λύματα αφού το μεγαλύτερο ποσοστό νερού που εισέρχεται ,εξέρχεται ως λύματα.

Καθορίστηκε και η καταβολή σε δόσεις των παραπάνω ποσών. Έτσι για την πρώτη περίπτωση περίπου τον Μάρτιο του 2015 θα κληθούμε να πληρώσουμε τα 100 ευρώ. Ενώ για τις περιπτώσεις τέλους (2) και δαπανών (3) αυτές θα καταβληθούν σε τέσσερις ισόποσες δόσεις,ειδικά για τις δαπάνες σύνδεσης θα αρχίσουν περί το τέλος του 2015.

Στην περίπτωση της επεξεργασίας και κατανομής των τελών σύνδεσης έχει μάλλον γίνει μια προσεκτική δουλειά.

Εκείνο που μπορεί να επανεξετάσει κανείς είναι το γεγονός ότι αυτού του είδους η κλιμακωτή αύξηση είναι κάπως άδικη διότι αντιμετωπίζονται το ίδιο ,με τον ίδιο συντελεστή ,κατοικίες και επιχειρήσεις .Επειδή είναι γνωστό ότι οι κατοικίες είναι γένους αρσενικού, δηλαδή δεν αποδίδουν χρήματα αλλά μόνο ζητούν,ενώ οι επιχειρήσεις των 400-500-600-1000 τ.μ έχουν και κέρδη θα μπορούσε να υπάρχει και ανάλογη ρύθμιση. Ελπίζουμε να το ξαναδούν οι αρμόδιοι και να ακολουθήσουν ανάλογη τακτική και στο κόστος λειτουργίας που θα είναι μόνιμο ,άρα και πιο βαρύ

Παπαδόπουλος  θεόδωρος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.