ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ : «Μουσείο και Εκπαίδευση»

 Εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος τη Δευτέρα 30-05-16.

Η εκδήλωση με το γενικό τίτλο «Μουσείο και Εκπαίδευση» συνδιοργανώθηκε από το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης Π.Ε.Αχαΐας (υπεύθυνη η κ. Κουφού Ανδρεάννα), το Γρ. του Σχ. Συμβούλου 9ης Εκπ/κής Περ/ρειας Π.Ε. Αχαΐας (κ. Βαλμάς Θεοφάνης). Συμμετείχαν η επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Λεμονίδου Έλλη με θέμα «Τα επίμαχα και συγκρουσιακά ζητήματα στη διδασκαλία της Ιστορίας» , η Στ τάξη του 5ου Δ.Σ. Αιγίου με δρώμενα με γενικό τίτλο «Σκέψεις ενός παιδιού για τον πόλεμο - 13-12-43 ….. 14-12-43. Όταν πάγωσε ο χρόνος (υπό την Δ/νση του κ. Κατεργάρη Αλέξιου και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Λίλη Αμαλίας, Βανδώρου Αγγελικής, Σπυροπούλου Ζουμπουλιάς και Παπακώστα Ιωάννη ),η Ε΄και Στ΄τάξη του Δ.Σ. Καλ/των με δρώμενα με γενικό τίτλο «Τίποτα δεν είναι πια το ίδιο (υπό την Δ/νση της κ Φλογερά Αναστασίας και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Γουλιμή Ανδριάννας, Τσαφογιάννη Αγγελικής και Ρέλλου Αλέξιου ).

Την εκδήλωση παρουσίασε εκ μέρους του Δ.Σ. Δημοτικού Μουσείου Ολοκαυτώματος ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ Χαλμούκης Θεόδωρος, ο οποίος προλογίζοντας τόνισε μεταξύ άλλων «αυτή η προσπάθεια σύνθεσης και κοινού βηματισμού συνεργατική εκδήλωση μέσω της διάχυσης καλών πρακτικών επιχειρεί την ενδυνάμωση της σχέσης μουσείου, σχολείου, πανεπιστημίου και της κοινωνίας των Καλαβρύτων. Σ΄ αυτή τη συνάντηση τυπικών και επίσημων φορέων μάθησης, αγωγής και εκπαίδευσης με μη τυπικούς φορείς εκπαίδευσης, όπως είναι το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος αναδεικνύει περίτρανα πόσο είναι αναγκαίες οι συνεργασίες, πόσο στενά συνδεδεμένα είναι το παρελθόν και το παρόν και πόσο εμπειρίες και γεγονότα τραγικά όπως της εκτέλεσης των Καλαβρυτινών και της καταστροφής των Καλαβρύτων μπορούν να μας βοηθήσουν να εστιάσουμε σε σύγχρονα ζητήματα, και χώρους που μπορούν να φέρουν τους ανθρώπους κοντά, ώστε να ονειρευτούν και να εργαστούν για ένα καλύτερο μέλλον».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς Γεώργιος.

Παρενέβησαν για το σκοπό της εκδήλωσης ο κ. Βαλμάς Θεοφάνης, Σχολικός Σύμβουλος 9ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας ως εκπρόσωπος της ομάδας που συνδιαμορφώνει τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, ο κ. Κατεργάρης Αλέξιος, Διευθυντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου του Αιγίου και η κ Φλογερά Αναστασία, Διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων «Αγλαΐα Κόντη – Ελένη Χάμψα».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ, Λαζουράς Γεώργιος, Δήμαρχος Καλαβρύτων, Χουλιάρας Δημήτριος, Αντιδήμαρχος Καλαβρύτων, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Παπαπαναγιώτου Ευτυχία, Φλογεράς Ευθύμιος, Λιακόπουλος Παναγιώτης. Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλος Αθανάσιος, ο πρόεδρος της ¨Ενωσης Καλαβρυτινών Αθήνας κ. Σωτήριος Τσενές, ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων κ. Ερμείδης Χαρίλαος, ο κ. Δημόπουλος Γεώργιος εκπρόσωπος των θυμάτων, η υπεύθυνη των Πολιτιστικών Θεμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ Κουφού Ανδρεάννα, ο πρόεδρος του Σκακιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Καλαβρύτων & Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλαβρύτων ιατρός κ. Ραζής Νικόλαος, ο πρώην Σχολικός Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κλάγκος Κωνσταντίνος, ο πρώην Προϊστάμενος του Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θέρμου κ. Παρίσης Σπύρος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Φωτεινόπουλος Χρίστος και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Παναγόπουλος Θεοδόσης, Σαρδελιάνος Φίλιππας και Παπαγεωργίου Θεοφάνης, εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων της πόλης των Καλαβρύτων, κάτοικοι και γονείς των μαθητών που συμμετείχαν στην εκδήλωση και πολλοί επισκέπτες και εκδρομείς της πόλης των Καλαβρύτων.


 


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
6 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.