ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Μαθήματα σκάκι από ΣΕΠΟΚΕ

Ο Σκακιστικός Επιμορφωτικός Όμιλος Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ), Αθλητικό Σωματείο με πλούσια 20ετή Αγωνιστική-Πολιτιστική και Κοινωνική δραστηριότητα, από φέτος προγραμμάτισε-αναβάθμισε και περαιτέρω συστηματοποίησε τα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια και τα Μαθήματα Εκμάθησης/Βελτίωσης γνώσεων ζατρικίου, που θα προσφέρει τόσο στους Αθλητές του Συλλόγου (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, στον ΣΕΠΟΚΕ διατηρούνται Δελτία 139 Σκακιστών) όσο και σε οποιονδήποτε άλλη ή άλλον επιθυμεί.

Συγκεκριμμένα, οι Σκακιστές/Εκπαιδευόμενοι θα χωριστούν σε τρία (3) Τμήματα:

 1. Τμήμα Αρχαρίων/Ακαδημίας (θα συμμετέχουν ελεύθερα και παιδιά χωρίς Αθλητικό Δελτίο).

 2. Τμήμα Προχωρημένων (νέες και νέοι, ανεξαρτήτως Δελτίου ΣΕΠΟΚΕ).

 3. Τμήμα Α' Ομάδος ΣΕΠΟΚΕ (με έμφαση στο Αγωνιστικό Σκάκι).

Στα Τμήματα θα πραγματοποιούνται χωριστές Οργανωμένες και Συστηματικές Επαγγελματικές Προπονήσεις (διάρκειας 1.5 ώρας -90 λεπτών- εκάστη, με προσωπική/ατομική παρακολούθηση/αξιολόγηση, τήρηση καρτών προόδου, χρήση επιμέρους εκπαιδευτικών σημειώσεων και διαβαθμισμένης βιβλιογραφικής υποστήριξης, αξιοποίηση διαδυκτίου, επιτέλεση εσωτερικών αγώνων και Τουρνουά), τρις (3) φορές την εβδομάδα: Τετάρτη-Πέμπτη και Σάββατο.

Τα Μαθήματα/Σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν επί 10μηνο (Οκτώβριος-Ιούλιος 2015).

 • Ο ΣΕΠΟΚΕ, έχει -με την καλή σημασία του όρου- διαδώσει το όνομα των Καλαβρύτων, όχι μόνο σε Περιφερειακό (πχ Διοργανώσεις) και Πανελλήνιο Επίπεδο (Τελικά Σχολικού Πρωταθλήματος κα), αλλά και Παγκόσμια (3 δημοσιεύσεις στο περίφημο βιβλίο “Γκίνες”).

 • Μικροί/μεγάλοι, σκακιστές και μη, σίγουρα θα ωφεληθούν πολύ από τα Μαθήματα και τα Σεμινάρια. Θα βελτιώσουν το πνευματικό-σκακιστικό-αγωνιστικό τους επίπεδο, φέρνοντας στον τόπο μας νέες διακρίσεις. Πάνω από όλα, όμως, θα καλλιεργηθεί/διαδοθεί περαιτέρω το ευγενικό αυτό Άθλημα και μέσου αυτού ο Πολιτισμός στην περιοχή μας και όχι μόνον.

 

Στα Σεμινάρια/Μαθήματα, θα διδάξουν οι κάτωθι:

 1. Φριτς Μπλέκερ, γεννημένος το 1950 στο Άμστερνταμ, με σπουδές στην Αγγλική Φιλολογία. Με το σκάκι ασχολήθηκε από την εφηβική του ηλικία. Έζησε σε Δανία-Σουηδία-Αγγλία, όπου και συμμετείχε στη διοργάνωση πληθώρας Αθλητικών και Αγωνιστικών συναντήσεων ζατρικίου. Το 1995 μετακόμισε από Λονδίνο στην Ελλάδα. Παντρεμένος με την Φιλόλογο Θεοδώρα Παπαναστασάτου, από το 1997-2001 έζησαν στα Καλάβρυτα, ενώ από το 2001 ζουν και εργάζονται στην Περαχώρα Λουτρακίου. Μέλος του ΣΕΠΟΚΕ, έχει μεγάλη εμπειρία σε διδασκαλία σκάκι. Συμμετέχει σε πολλές αγωνιστικές συναντήσεις. Έχει εκπροσωπίσει ομάδες Ελλάδας-Ολλανδίας-ΗΠΑ, σε Τουρνουά σκάκι δια αλληλογραφίας, όπου και κατέχει τον Τίτλο του “Διεθνούς Μαίτρ”, έχοντας Βαθμό Αξιολόγησης (ΕΛΟ) 2412. Συμμετέχει επίσης σε Διεθνείς Αγώνες (Rapid και πλήρους διάρκειας) σκάκι, όπου και κατέχει Διεθνές ΕΛΟ FIDE 2033.

 2. Δημήτριος Νικολακόπουλος, γνωστός Προπονητής σκάκι, με εμπειρία προπονητικής σε πολλούς Συλλόγους όπως ΑΣΟ Αιγίου-ΕΣΑ Αιγιαλείας-Σελιανίτικα. Ενεργός σκακιστής με Διεθνές ΕΛΟ FIDE 2000. Λαμβάνει μέρος σε πολλούς αγώνες και διοργανώσεις ζατρικίου. Κάτοχος μεγάλης γκάμας Ελληνικής και Διεθνούς βιβλιογραφίας, την οποία και χρησιμοποιεί συστηματικά και οργανωμένα στα μαθήματά του.Τρέφει μεγάλη ευαισθησία ειδικά για τα παιδιά. Έχει αναδείξει ταλέντα σε Ομίλους που εργάστηκε και φημίζεται -μεταξύ των άλλων- για την συστηματική και αποδοτική δουλειά του. Σύντομα, αναμένεται να λάβει τον Τίτλο του FIDE Instructor.

 3. Νικόλαος Ραζής, Γενικός Γιατρός-Πρόεδρος ΣΕΠΟΚΕ. Έχει αγωνιστική και προπονητική εμπειρία, με έμφαση στο οργανωτικό μέρος και στον τομέα των δημοσίων σχέσεων.

 

Τα Μαθήματα /Σεμινάρια θα αρχίσουν Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015.

 

 

Ονόματα και Τηλέφωνα επικοινωνίας για συμμετοχές και οποιονδήποτε περαιτέρω πληροφορία και ενημέρωση:

 1. Θεοδόσης Παναγόπουλος .....................................6972018707

 2. Νικόλαος Ραζής ......................................................6932468208

 3. Θεόδωρος Χαλμούκης............................................6973018457

 

Το σκάκι είναι το καλύτερο είδος διανοητικής εκπαίδευσης.”

Βιβλίο Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας

 

 

Το σκάκι είναι ζωή.”

Ρόμπερτ Φίσερ

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΟΚΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                    Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ν. ΡΑΖΗΣ                                                                                            ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
 • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
 • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
 • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.