ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - Eνα Ασθενοφόρο σε ορεινή έκταση 1065.5 τετραγωνικών χιλιομέτρων

Η αντιμετώπιση του ΕΚΑΒ Αχαΐας για την Επαρχία Καλαβρύτων είναι βέβαιο ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία και εντέλει την ζωή των μόνιμων κατοίκων σε καθημερινή βάση. Με απλά λόγια και εν'συντομία  μπορεί το ΕΚΑΒ να έχει καλύψει τις 21 βάρδιες ανά εβδομάδα (σε συνδιασμό με το Κ.Υ.Κλειτορίας), αλλά η ύπαρξη ΕΝΟΣ και ΜΟΝΟ ΕΝΟΣ ασθενοφόρου στην τεράστια Επαρχία δεν είναι ικανή να υπερασπιστεί ούτε την έννοια του τυπικού.
Επιπλέον η λογική με την οποία το ΕΚΑΒ προσεγγίζει το θέμα ,προσθέτει ανταγωνιστικά οφέλη υπέρ άλλων προορισμών,αφού η ασφάλεια σχετικά με την υγεία και την άμεση αντιμετώπιση του επείγοντος αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τον επισκέπτη.
Μέσα στο Σαββατοκύριακο που πέρασε πραγματοποιήθηκαν δυο αθλητικές δράσεις με αυξημένη επικινδυνότητα. Το sky running και το downhill ευτυχώς και πάλι χωρίς να προκύψει ανάγκη.
Όσον αφορά την παρουσία του ΕΚΑΒ και την κάλυψη τέτοιων αθλητικών γεγονότων,πιστεύουμε ότι αν έγκαιρα και επίσημα ενημερωθεί από τον φορέα που τα διοργανώνει, το ΕΚΑΒ θα ανταποκριθεί.Πιθανόν όχι από ευαισθησία αλλά από δημοσιοϋπαλληλική ευθυνοφοβία.Άρα η μερική έλειψη ασθενοφόρου το περασμένο ΣΚ πιθανόν να   οφείλεται σε κακή συνεννόηση.
  Αλλά το θέμα μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ
Μια απλή ανάγνωση του χάρτη της επαρχίας,της σύστασης του πληθυσμού,και της προσέλευσης επισκεπτών πείθει τον όποιο δικαστή για την ανάγκη δημιουργίας σταθμού ΕΚΑΒ με ανάλογη πληρότητα.
Συνεπώς μήπως ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαβρύτων , ο κ.Δήμαρχος και δικηγόρος, πρέπει να εξετάσουν την ύπαρξη και αντιμετώπιση ποινικών και αστικών αδικημάτων και να προβούν σε ανάλογες ενέργειες;;;;;;;;;;
Επίσης επειδή κάτι τέτοιο θα πάρει πολύ χρόνο και θα έχει άγνωστη κατάληξη,πρέπει άμεσα να εξεταστεί η δυνατότητα υλοποίησης της πρότασης του Δημ.Συμβούλου κ.Ευθ.Τζόβολου για αγορά ασθενοφόρου απο τον Δήμο.
Άλλωστε σε ανάλογες ενέργειες έχουν προχωρήσει και άλλοι Δήμοι της χώρας με σαφώς μικρότερες ''ανάγκες''.....Καλή τύχη να έχουμε όλοι μας.
 
Θεόδωρος Παπαδόπουλος
 
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.