ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – Δωρεάν καπιταλισμός; Κι όμως!!!! Όμιλος ''Υγεία''

Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας απαιτεί κόστος αλλά μπορεί να γίνει και μάλιστα με ευκολία,ταχύτητα και αποτέλεσμα.

Αυτό αποδείχθηκε σήμερα στο κτήριο της ''Μαθητικής Εστίας Καλαβρύτων'' το οποίο μετατράπηκε σε χρόνο ρεκόρ σε ''Νοσοκομείο'' .Η ταχύτητα του στησίματος ,η μεγάλη προσέλευση ανθρώπων της επαρχίας μας ,όλων των ηλικιών,και ο τρόπος λειτουργίας θα μπορούσε να θυμίζει την λογική των έκτακτων νοσοκομείων σε εμπόλεμη ζώνη,με την καλή έννοια όμως.

Για τα τοπικά δεδομένα η αριθμητική ''πίεση ''που δέχθηκε το εγχείρημα του προγράμματος ''ταξιδεύουμε για την υγεία'', από τις πρώτες ώρες ήταν μεγάλη. Η αντιμετώπιση όμως της πίεσης αυτής από τους υπευθύνους και τους γιατρούς του ''ομίλου Υγεία'' αποδείχθηκε παιχνίδι. Απέναντι στην οργάνωση την υπομονή και την ευγένεια των υπευθύνων δημιουργήθηκε σχεδόν αμέσως η πολυπόθητη υπομονή και ο αναγκαίος σεβασμός από τους εξεταζόμενους.

Χρόνια προβλήματα υγείας,φοβίες,απορίες κ'.α' που ήταν συσσωρευμένα βρήκαν απαντήσεις και  τους δόθηκαν κατευθύνσεις. Διστακτικοί και με αμφιβολίες βρεθήκαμε στο χώρο του ''κοινωνικού νοσοκομείου'' και όσο περνούσε η ώρα εμπιστευόμασταν την όλη λειτουργία και ζητούσαμε επιπλέον εξετάσεις και γιατρούς. Οι γιατροί προσέφεραν τις υπηρεσίες τους χωρίς κομπασμό και χωρίς βιασύνη και παρόλα αυτά ο χρόνος αναμονής ήταν πολύ σύντομος.

Προσωπικά εξετάστηκα από τέσσερις γιατρούς και κανένας δεν προσπάθησε να μου πει κάτι περισσότερο απ' αυτό που η επιστήμη του ορίζει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους γιατρούς του υγεία παρασχέθηκαν ,μετά από σχετική άδεια,ιατρικές υπηρεσίες και εντός του Νοσοκομείου Καλαβρύτων σε νοσηλευόμενους που είχαν αδυναμία μετακίνησης

Αυτές τις δυο μέρες στα Καλάβρυτα μέσω του προγράμματος του ''Ομίλου Υγεία'' πραγματοποιείται ,έστω στιγμιαία,η μετουσίωση του επιχειρηματικού Καπιταλισμού σε κοινωνικό Καπιταλισμό.

Εγώ και όσοι συμφωνούν μαζί μου ,που μάλλον είναι οι περισσότεροι ,δεν έχουμε παρά να πούμε ένα ευχαριστώ σε όσους εμπλέκονται και να ευχηθούμε να θεσμοθετηθεί αυτή η ενέργεια,αδιαφορώντας για το ποια είναι τα οφέλη για τον όμιλο

Ακολουθούν ,σε ένα μικρό video ,λίγα λόγια από τον Γενικό Διευθυντή του ''Υγεία'' κ. Ανδρέα Καρταπάνη ,ο οποίος μεταξύ άλλων καλεί όσους επιθυμούν αύριο να εξεταστούν, να το κάνουν.

Θεόδωρος Παπαδόπουλος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.