Τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα του Λεωνίδα Βασιλόπουλου

Στη δημοσίευση από το KNet του άρθρου “Ο Θανάσης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια”, έγινε αναφορά στα ανύπαρκτα μέχρι στιγμής έργα, που επιχείρησε να παρουσιάσει η Δημοτική Αρχή του Θανάση Παπαδόπουλου.

Μία μέρα μετά, ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Λεωνίδας Βασιλόπουλος ανέλαβε κι αυτός να παρουσιάσει τη δική του "δέσμη παρεμβάσεων που θα φιλοτεχνήσει την εικόνα των Καλαβρύτων του κοντινού μέλλοντος", σύμφωνα με το Θανάση Παπαδόπουλο.

Η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε να γίνει αυτό, δείχνει, αφενός προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από την άσχημη εικόνα που έχει προς τα έξω η δημοτική αρχή, αφετέρου να δικαιολογήσει τον τίτλο του "Εντεταλμένου Σύμβουλου Τουρισμού του Δήμου Καλαβρύτων”.

Επιτυχώς ή όχι θα το κρίνει ο κόσμος.

Στα πλαίσια αυτά, ανακοινώθηκε από το Δήμο Καλαβρύτων η δημιουργία, “Δικτύου ορειβατικών διαδρομών, μήκους 200 χιλιομέτρων!!!”.

Εκδόθηκε δελτίο τύπου, σύμφωνα με το οποίο, ο Δήμος Καλαβρύτων, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύλλογο Κλειτορίας «Νοτιοδυτικός Χελμός» προχωρά στη δημιουργία ενός δικτύου ορειβατικών διαδρομών, σε όλη την έκταση του. Η δημιουργία αφορά εργασίες που περιλαμβάνουν καθαρισμό, σήμανση, ηλεκτρονική χαρτογράφηση με σύγχρονο τρόπο, καθώς και η περιγραφή -ιστορικά στοιχεία, μύθοι, βρύσες, σημεία παρατήρησης κ.ο.κ.- των διαδρομών.

Σύμφωνα με το ίδιο δελτίο τύπου, ολοκληρώθηκαν οι παραπάνω εργασίες για το μονοπάτι «Παναγία Πλανητεριώτισσα – Βαλτόλογγος – Βάλτος - Μέγας Λάκκος – Μνήματα – Νομισματοκοπείο - Κυνηγού Διάσελο (διαδρομή 9 χιλιομέτρων)», ενώ άρχισαν για τη διαδρομή «Άνω Βλασία-Χέρωμα-Πατρός Ράχη-Βαρικά-Λειβάρτζι (διαδρομή 8 χιλιομέτρων)», ενώ η δράση θα συνεχιστεί με τα ορειβατικά μονοπάτια:

  • Κέρτεζη – Όρος Καλλιφώνιο – Καπρίβαινα - Λεχούρι (διαδρομή 9 χιλιομέτρων).

  • Άγιος Νικόλαος - Μπελενό - Παλιοχώρι - Αράχοβα – Παπουλάκου – Κάστρο Άρμπουνα (διαδρομή περίπου 12 χιλιομέτρων).

  • Πλανητέρο – Γορίτσα - Καλόγερος – Κεφαλόβρυσο – Ελατόφυτο – Κορδέλες – Πλανητέρο (διαδρομή περίπου 15 χιλιομέτρων).

Τέλος το δελτίο τύπου καταλήγει με δηλώσεις του κ. Βασιλόπουλου, ότι «με σχέδιο προχωράμε σε δράσεις ανάδειξης της τουριστικής φυσιογνωμίας σε όλο τον Δήμο Καλαβρύτων και στον εμπλουτισμό των υποδομών μας. Η δε οικονομική στήριξη μας προς τον Ορειβατικό Σύλλογο φέρνει ήδη καλά αποτελέσματα. Θέλω να υπογραμμίσω ότι οι διαδρομές θα καταχωρηθούν στη νέα τουριστική ιστοσελίδα του Δήμου Καλαβρύτων discoverkalavrita.gr και στόχος είναι η δημιουργία διαδρομών σ’ όλο τον Δήμο, συνολικού μήκους 200 χιλιομέτρων» και ότι «Η συνεργασία μας με τον δραστήριο Πρόεδρο του Ελληνικού Αθλητικού Ορειβατικού Συλλόγου Κλειτορίας ‘Νοτιοδυτικός Χελμός’, Παναγιώτη Παπαθανασίου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου είναι άψογη και το επόμενο διάστημα ετοιμάζουμε τη δημιουργία περιπατητικών διαδρομών γύρω από τα χωριά μας, καθώς και τη συλλογή στοιχείων για παραποτάμιες διαδρομές αναψυχής -και άλλες δράσεις φυσιολατρικού ενδιαφέροντος- που θα αποτελέσουν ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας».

Ρίχνοντας μια απλή ματιά στα παραπάνω θα ήθελα προς το παρόν να σταθώ σε δύο σημεία:

Το πρώτο αφορά το μήκος της διαδρομής, το οποίο ενώ στον τίτλο αναφέρεται σε δίκτυο ορειβατικών διαδρομών 200 χιλιομέτρων, στο παρόν δελτίο τύπου αναφέρονται μόνο τα 53 χιλιόμετρα. Λείπουν άλλα 147 χιλιόμετρα τα οποία (ποιος ξέρει;) ίσως και να ανακοινωθούν μελλοντικά.

Ας ελπίσουμε μόνο, ότι δεν θα είναι σαν το επίδομα του Μητσοτάκη που εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ, ότι δηλαδή θα ενισχύονται με 1200 ευρώ οι νέοι έως 29 ετών όταν προσλαμβάνονται με πλήρη απασχόληση, που στην πορεία αποδείχθηκε ότι τελικά μιλούσε για 100 ευρώ το μήνα και για διάρκεια μόνον έξι μηνών!

Το δεύτερο αφορά τη δήλωση του κ. Λεωνίδα Βασιλόπουλου ότι “με σχέδιο προχωράμε σε δράσεις ανάδειξης της τουριστικής φυσιογνωμίας σε όλο τον Δήμο Καλαβρύτων και στον εμπλουτισμό των υποδομών μας”.

Εγώ πάντως αν ήμουν αντιπολίτευση, θα καλούσα δημόσια τον κ. Βασιλόπουλο να ανακοινώσει στους δημότες μας αυτό το περίφημο “σχέδιο”, καθώς και τις “δράσεις ανάδειξης της τουριστικής φυσιογνωμίας”.

Θα ρωτούσα επίσης τους ξενοδόχους και τους λοιπούς επιχειρηματίες του δήμου μας που εμπλέκονται με τον τουρισμό:

  • Γνωρίζουν την ύπαρξη κανενός τέτοιου σχεδίου από πλευράς Δήμου;
  • Και αν ναι συμφωνούν;
  • Ζήτησε ποτέ κανείς από το Δήμο την άποψή τους;

Υ.Γ.: Επειδή το θέμα του τουρισμού είναι αρκετά σοβαρό και δεν προσφέρεται για επικοινωνιακές "στρακαστρούκες" από πλευράς δήμου, θα επανέλθουμε πολύ πολύ σύντομα.

 

Β. Αποστολόπουλος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
9 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com