Περιμένοντας την περιβόητη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την Παράδοση - Παραλαβή... (άρθρο του Β. Αποστολόπουλου)

Ενώ στο Δήμο Καλαβρύτων ξοδεύονται εκατομμύρια σε απευθείας αναθέσεις.

 

Με αφορμή τη συζήτηση και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, (στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία του Δήμου Καλαβρύτων), μετά τη δημοσίευση του άρθρου του KNet "ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο ευρώ, οι απευθείας αναθέσεις το β΄ εξάμηνο 2020", που αναφέρεται και στο συνολικό ποσό των απευθείας αναθέσεων του Δήμου Καλαβρύτων ύψους 1.669.360,57 ευρώ το έτος 2020, το πρώτο δηλαδή της θητείας της δημοτικής αρχής του Θανάση Παπαδόπουλου, έρχεται στο προσκήνιο, η "μάστιγα" των απευθείας αναθέσεων σύμφωνα με τον καθηγητή Νομικής ΔΠΘ και Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κ. Δημοσθένη Κασσαβέτη, που δυστυχώς όπως δείχνουν τα πράγματα, εξακολουθεί να μαστίζει και την τωρινή δημοτική αρχή στο Δήμο Καλαβρύτων.

Δήμαρχος και δημοτική αρχή σφυρίζουν αδιάφορα κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν. Τα ίδια έκανε και η προηγούμενη δημοτική αρχή του Γιώργου Λαζουρά με τα γνωστά αποτελέσματα στις εκλογές του 2019.

Ο νυν δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος, εκμεταλλευόμενος την οργή του κόσμου για τις απευθείας αναθέσεις, έκανε σημαία της προεκλογικής του εκστρατείας την πάταξη, ή μάλλον την μείωση στις απολύτως απαραίτητες, των απευθείας αναθέσεων, με αποτέλεσμα ο κόσμος να τον εμπιστευτεί. Τον εμπιστεύτηκαν οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα νοιώθουν απογοητευμένοι και με το δίκιο τους, θεωρώντας ότι εξαπατήθηκαν.

Για να γίνει δε πιστευτός, είχε εξαγγείλει στην προεκλογική του ομιλία στα Καλάβρυτα, τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας γρήγορων αναθέσεων (έτσι την ονόμαζε), ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μπορεί ο Δήμος να προβαίνει στην ανάρτηση έργων με την μορφή του κατεπείγοντος για να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι πιστοποιημένοι εργολάβοι και προμηθευτές, να δίνουν προσφορές, ώστε να επιλέγεται η πιο συμφέρουσα για το Δήμο. Θα ενίσχυε, όπως έλεγε, έτσι τη διαφάνεια και την αξιοπιστία, με γνώμονα πάντα το συμφέρον του Δήμου και το σεβασμό στα χρήματα των δημοτών.

Όμως "άνθρακες ο θησαυρός".

Αντί αυτού μια από τα ίδια.

Ίσως γιατί έτσι θα έμπαιναν στο παιχνίδι προμηθευτές και εργολάβοι εκτός του Δήμου Καλαβρύτων με καλύτερες προσφορές, αλλά χωρίς συναλλαγές και ψηφαλάκια; 

Ίσως για κάτι άλλο;

Δεν το γνωρίζω.

Ερωτήματα κάνω.

Όπως δεν γνωρίζω αν ισχύουν και στο Δήμο Καλαβρύτων αυτά τα οποία είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο κ. Κασσαβέτης αναφερόμενος γενικά στους δήμους της χώρας: "Δεν μπορείς ως δήμος να έχεις πάρει ''διαζύγιο'' από την έννοια των διαγωνισμών και να κάνεις συνεχώς απευθείας αναθέσεις. Υποκρύπτουν παραβατικότητα".

Η ανάδειξη όλων αυτών είναι δουλειά της αντιπολίτευσης.

Θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου η αντιπολίτευση, να είχε φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και να είχε ζητήσει να ενημερωθεί.

Και όταν αναφέρομαι στην αντιπολίτευση, δεν εννοώ τον κ. Λαζουρά.

Όσο και αν παρεξηγηθεί ο φίλος μου ο κ. Θεοχάρης, όφειλε ο ίδιος και η παράταξή του, σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, να το είχε κάνει "σημαία"! Εκτός και αν θεωρεί ότι όλα βαίνουν καλώς, οπότε οφείλει να μας το πει δημοσίως.

Το ίδιο ισχύει και για τους κυρίους Τσενέ και Ανδριόπουλο.

Όσο για τον κ. Νασιώτη, ακόμα περιμένουμε εκείνη την περιβόητη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την Παράδοση - Παραλαβή...

Β. Αποστολόπουλος

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
7 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com