Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Ζήρια

Νεκτάριος Φαρμάκης: θα είμαστε εδώ όσο απαιτηθεί, μέχρι να ξεπεράσουμε και αυτή τη δύσκολη μέρα.

Δύσκολή νύχτα για τους κατοίκους αλλά και για τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που συνεχίζουν την τιτάνια μάχη με τις φλόγες από το μεσημέρι προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε στην Άνω Ζήρια.

Η εικόνα άρχισε να βελτιώνεται από το απόγευμα, αφού πρώτα η πυρκαγιά κατέκαυσε μεγάλες εκτάσεις δάσους αλλά και πολλά σπίτια, αφού στην κυριολεξία μπήκε μέσα στους δρόμους της Ζήριας.

Η πολιτική προστασία με μήνυμα από το 112 ζήτησε από τους κατοίκους των περιοχών Άνω Ζήρια, Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι να εκκενώσουν την περιοχή με κατεύθυνση προς Αίγιο ενω προληπτικά απομακρύνθηκαν και περίπου 100 παιδιά κατασκήνωσης λίγο έξω από το Λαμπίρι. 

Επίσης στήθηκε επιχείρηση για την απομάκρυνση λουόμενων  που βρίσκονταν στην παραλία και σε beach bar  της περιοχής προκειμένου να φύγουν από εκεί με ασφάλεια.

Εντολή δόθηκε από την Πυροσβεστική υπηρεσία, για την ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων της παραλιακής κοινότητας του Λόγγου της Αιγιάλειας,  νωρίς το απόγευμα, όπως και σε δυο ξενοδοχεία της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν πολλά σπίτια που κάηκαν στη Ζήρια στις Καμάρες και στο Λαμπίρι. Αστυνομικοί και άνδρες του Λιμενικού στα παράλια «χτενίζουν» την περιοχή για εγκλωβισμένους και μέχρι στιγμής οι αναφορές είναι αρνητικές. 

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοινώνεται ότι, σχετικά με την κίνηση στην Ολυμπία οδό, στο τμήμα Κορίνθου – Πατρών, οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς πλησίον της σήραγγας Παναγοπούλα, προκειμένου να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία το ανωτέρώ τμήμα του οδικού δικτύου.

Αυτή τη στιγμή έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα της Ολυμπίας οδού, δεδομένου ότι η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και υπάρχει κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς.

Υπενθυμίζουμε ότι, οι υπηρεσίες της Ολυμπίας οδού αλλά και της Τροχαίας, ενημερώνουν τους οδηγούς από το ύψος της Ελευσίνας, σε όλα τα διόδια, καθώς επίσης και από το ύψος της Κορίνθου για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Οι οδηγοί θα ενημερώνονται συνεχώς για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πυρκαγιάς ώστε να διέλθουν με ασφάλεια.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης δήλωσε:

Δίνουμε αγώνα στο πλευρό των συμπολιτών μας στην Αχαΐα που για ακόμα μία φορά, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αντιμετωπίζει τον εφιάλτη μιας μεγάλης πυρκαγιάς. Απευθύνω έκκληση στους συμπολίτες μας που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς να είναι ψύχραιμοι, προσεκτικοί και να ακούν τις οδηγίες των ειδικών. Εμείς θα είμαστε εδώ όσο απαιτηθεί, μέχρι να ξεπεράσουμε και αυτή τη δύσκολη μέρα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
6 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com