Μήνυμα καλωσόρισματος των εκπαιδευτικών στα σχολεία από τον Διευθυντή Π. Ε. Αχαΐας

Σήμερα ξεκινά το νέο σχολικό έτος 2021-22. Από το πρωί οι εκπαιδευτικοί μας προσέρχονται στα σχολεία τους και σε λίγες ημέρες θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για να προσέλθουν οι μαθητές. Μόνο που σήμερα οι εκπαιδευτικοί είναι πολύ περισσότεροι από κάθε αντίστοιχο σχολικό ξεκίνημα των τελευταίων χρόνων. Στην περιοχή μας τετρακόσιοι είκοσι συνάδελφοι (ογδόντα μόνιμοι και τριακόσιοι σαράντα αναπληρωτές) προστίθενται μέχρι σήμερα στους ήδη υπάρχοντες μόνιμους με οργανική θέση και αποσπασμένους εκπαιδευτικούς από άλλες περιοχές. Με αυτόν τον τρόπο δυναμώνει το ανθρώπινο δυναμικό των σχολείων, πλουτίζει η εκπαίδευση και ενισχύεται η ποιότητά της.

Οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών μετά από δώδεκα χρόνια φέρνουν άνεμο αισιοδοξίας σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Το διαπιστώσαμε τις ημέρες της ορκωμοσίας τους στο γραφείο μας, όπου το χαμόγελό τους αντικατόπτριζε την ανακούφισή τους από τη χρόνια ομηρία και το βλέμμα τους πιστοποιούσε τη θέληση για κατάθεση ψυχής στις σχολικές αίθουσες και αυλές.

Φέτος, η σχολική αφετηρία συνδυάζεται με την έγκαιρη ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών (υπεραριθμίες, αποσπάσεις, διορισμοί κ.λπ.) και την κάλυψη σε πολύ μεγάλο βαθμό των εκπαιδευτικών κενών με την τοποθέτηση νεοδιοριζόμενων και αναπληρωτών συναδέλφων. Τούτο, επετεύχθη με το γρήγορο διορισμό μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αλλά και με μεγάλες θυσίες των μελών του υπηρεσιακού συμβουλίου τους δύο τελευταίους καλοκαιρινούς μήνες. Για αυτό το λόγο αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά τους συναδέλφους τακτικούς και αναπληρωματικούς, που στελεχώνουν το συμβούλιό μας.

Οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί απερίσπαστοι μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου μπορούν να αφοσιωθούν στον καλύτερο προγραμματισμό της νέας σχολικής χρονιάς. Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με εντατικούς ρυθμούς, ώστε να προβούμε σε όλες τις συμπληρώσεις και διορθώσεις, που θα μας επιτρέψουν την ημέρα που θα υποδεχτούμε τους μαθητές μας στα σχολεία να είμαστε σε μεγάλη ετοιμότητα.

Καλωσορίζουμε όλους τους εκπαιδευτικούς μας στα σχολεία μας και ιδιαίτερα τους νεοδιόριστους και τους αναπληρωτές μας. Ευχόμαστε καλή δύναμη στους δεκαπέντε συναδέλφους μας, που θα ασκήσουν καθήκοντα προσωρινών Διευθυντών σε σχολικές μονάδες της περιοχής μας, που είχαν κενό Διοίκησης και τους ευχαριστούμε που αποδέχτηκαν αβίαστα την πρόκληση.

Απευθύνουμε θερμό χαιρετισμό και στους συναδέλφους μας, που δε θα αναλάβουν υπηρεσία σήμερα στα σχολεία μας κάνοντας χρήση οποιασδήποτε μορφής άδειας και τους περιμένουμε το συντομότερο να είναι μαζί μας.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους τους εκπαιδευτικούς μας με υγεία, δύναμη και αντοχές!

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
14 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com