Ικανοποίηση στην πρώην δημοτική αρχή του Γ. Λαζουρά με την απόφαση της Περιφέρειας να υλοποιήσει τρία έργα που η ίδια είχε προγραμματίσει.

Στις 18 Ιανουαρίου 2021 σε ανάρτηση μας στην ιστοσελίδα kalavrytanet με τίτλο «Τουριστικό περίπτερο Καλαβρύτων: Προς υλοποίηση η πρόταση προηγούμενης δημοτικής αρχής», αναφερθήκαμε στην έγκριση από την Περιφέρεια (σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Φ. Ζαΐμη) , της υποβολής της πρότασης για ένταξη του έργου με τίτλο «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΖΑΪΜΑΙΩΝ Τ.Κ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ», του Δήμου Καλαβρύτων προϋπολογισμού: 148.174,00€.

Μετά από λίγες ημέρες στις 11 Φεβρουαρίου 2021, ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης είχε διαδοχικές τηλεδιασκέψεις με τους Δημάρχους των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Ελλάδας, αναφορικά με τα έργα αρμοδιότητας των Δήμων που έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Δυτικής Ελλάδας. Πρόκειται για ένα σύνολο 44 έργων, για τα οποία συντρέχουν οι προϋποθέσεις άμεσης δημοπράτησης και εκκίνησης, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, τη δημιουργία βιώσιμων εστιών ανάπτυξης σε όλες τις περιοχές και φυσικά, τις πραγματικές ανάγκες των Δήμων.

Στα 44 αυτά έργα υπάρχουν και τρία (3) για το δήμο Καλαβρύτων, για τα οποία συντρέχουν οι προϋποθέσεις άμεσης δημοπράτησης και εκκίνησης που είναι τα εξής:

 • Αποπεράτωση νέου δημαρχείου Καλαβρύτων, 611.678,82

 • Επισκευές και διαρρυθμίσεις στο τουριστικό περίπτερο επί της πλατείας Ζαϊμαίων ΤΚ Καλαβρύτων, 148.174,00 €

 • Υδρομάστευση πηγής «κεφαλόβρυσου» και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης ΤΚ Κούτελης Δήμου Καλαβρύτων, 163.000,00 

Ας δούμε το ιστορικό των συγκεκριμένων έργων και πως φτάσαμε, στο να εγκριθούν από την Περιφέρεια οι αντίστοιχες προτάσεις

Κατ’ αρχή πρόκειται για δύο από μια σειρά έργων που αφορούσαν την αποπεράτωση και αποκατάσταση τριών δημοτικών κτιρίων δηλαδή: 1.Τουριστικού Περίπτερου, 2. του νέου δημαρχείου και 3.Παλαιού Σχολείου Λουσών) που είχαν σχεδιαστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Γ. Λαζουρά, με τους τίτλους:

 1. Επισκευές και διαρρυθμίσεις του Τουριστικού Περιπτέρου που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων, μετά από σύνταξη μελέτης του αρχιτέκτονα Σπύρου Μαρτίνη. προϋπολογισμού 119.494,77€ (πλέον Φ.Π.Α).

 2. Ολοκλήρωση των απαραίτητων ηλεκτρομηχανολογικών έργων καθώς και της απαραίτητης επίπλωσης, για την αποπεράτωση του νέου δημαρχείου Καλαβρύτων με συνολική Δαπάνη 422.879,03 € (πλέον ΦΠΑ).

 3. Αποκατάσταση του διατηρητέου παλαιού Σχολείου Λουσών και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου προϋπολογισμού 225.806,45€ (πλέον Φ.Π.Α.)

Μετά από επιτάχυνση των διαδικασιών, ο δήμος κατάφερε να ολοκληρώσει την πιο πάνω προσπάθεια και λίγο πριν τη λήξη της θητείας της δημοτική αρχής, υπέβαλε με το Αρ. πρωτ.: 2280/ 26 Μαρτίου 2019 στο Υπουργείο Εσωτερικών διεύθυνση οικονομικής &αναπτυξιακής πολιτικής τμήμα αναπτυξιακών προγραμμάτων& διαχείρισης πδε το ακόλουθο αίτημα:

«Σε συνέχεια της με αριθμ.. πρωτοκ. . 65574/19-10-2018 Πρόσκλησης V για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Ανέγερση ή/και Αποκατάσταση Δημοτικών Κτιρίων», με τίτλο: «Ανέγερση και Επανάχρηση Δημοτικών Κτιρίων», του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», Υποβάλλουμε πρόταση για τη χρηματοδότηση Πράξης με τίτλο:

 • «Αποπεράτωση Νέου Δημαρχείου Καλαβρύτων», με συνολική Δαπάνη 422.879,03 € (πλέον ΦΠΑ).

 • «Επισκευές και διαρρυθμίσεις Τουριστικού Περιπτέρου επί της πλατείας Ζαϊμαίων Τ.Κ. Καλαβρύτων» προϋπολογισμού 119.494,77€ (πλέον Φ.Π.Α.) και

 • «Εργασίες αποκατάστασης παλαιού Σχολείου Κάτω Λουσών σε κτίριο πολιτιστικού χαρακτήρα» προϋπολογισμού 225.806,45€ (πλέον Φ.Π.Α.)»

Τέλος η δημοτική αρχή Λαζουρά από το καλοκαίρι του 2018 είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη σύνταξη

Μελέτης (υδραυλική μελέτη και οριστική μελέτη) υδρομάστευσης της πηγής "κεφαλόβρυσο" και του δικτύου ύδρευσης ΤΚ Κούτελης συνολικού προϋπολογισμού έργου με ΦΠΑ 163000 €

Η μελέτη ανετέθη στη μελετητική εταιρεία δυτικής Ελλάδας και συντάχτηκε από τον Ανδρέα Αλεβίζο πολιτικό μηχανικό τον Νοέμβριο 2018

Αυτά τα τρία έργα βρήκε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για τα οποία συντρέχουν οι προϋποθέσεις άμεσης δημοπράτησης και εκκίνησης και ενέταξε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Δυτικής Ελλάδας.

Σημείωση

Το τρίτο έργο «Εργασίες αποκατάστασης παλαιού Σχολείου Κάτω Λουσών σε κτίριο πολιτιστικού χαρακτήρα», που είχε υποβληθεί στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», με ευχαρίστηση διαπιστώσαμε ότι η νυν δημοτική αρχή το έχει εντάξει στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Κάποια στιγμή θα σας παρουσιάσουμε την «προίκα» που έδωσε η δημοτική αρχή Λαζουρά στην δημοτική αρχή Παπαδόπουλου, την οποία ειλικρινά ευχόμαστε να την αξιοποιήσει.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
 • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
 • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
 • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
5 + 14 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.