Ι.Μ.Μεγάλου Σπηλαίου: Επέτειος για την νικηφόρα μάχη των ηρώων μοναχών κατά του Ιμπραήμ

Η Παγκαλαβρυτινή Ένωση, συνεχίζοντας της πολυετή παράδοση, σε συνεργασία με τον Πανοσιολογιότατο Ηγούμενο και την Μοναστική Κοινότητα της σεβάσμιας και ιστορικής Ιεράς Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου, στα μαρτυρικά και ηρωικά Καλάβρυτα, καθώς και το Δήμο Καλαβρύτων, θα εορτάσει την 14η Ιουνίου 2015 ημέρα Κυριακή την Μάχη του Μεγάλου Σπηλαίου κατά του Ιμπραήμ Πασά και της στρατιάς του, που διεξήχθη τον Ιούνιο 1827 και υπήρξε νικηφόρα για τους Έλληνες, αναπτερώνοντας το ηθικό των Αγωνιστών απέναντι στον μέχρι τότε ανίκητο Ιμπραήμ και οδήγησε στην τελική απελευθέρωση της Ελλάδος μας από την τετρακοσιόχρονη δουλεία του γένους.

Στην φετινή εκδήλωση θα απευθύνει επετειακό χαιρετισμό ο Διευθυντής του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Ριζαρείου Σχολής Κ Δημήτριος Μίχας, ενώ για την ιστορικότητα των γεγονότων θα εκφωνήσει πανηγυρικό η Κυρία Βάνα Μπεντεβή, πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου του Αιγίου.

Το Δ.Σ. της Παγκαλαβρυτινής επιθυμώντας να δώσει ώθηση στο επίπεδο των εκδηλώσεων θα προχωρήσει στην αναβίωση του εθίμου της αναπαράστασης της Μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου. Στην φετινή εκδήλωση θα παρουσιαστεί το κείμενο της νέας Αναπαράστασης μετά από θεατρική και λογοτεχνική επανεπεξεργασίας, προκειμένου να σκηνοθετηθεί για την επόμενη χρονιά. Η τελευταία φορά που παρουσιάστηκε αυτή η αναπαράσταση ήταν το 1973.

Προσκαλούνται όλοι οι Πατριώτες και φίλοι των Καλαβρύτων και της Ιστοριας, να παραβρεθούν φέτος στις εκδηλώσεις, στέλνοντας το μήνυμα πως η μάχη του Σπηλαίου όχι μόνο δεν ξεχάστηκε, αλλά πως τα «καριοφίλια θα βροντήξουν ξανά» όταν η Ελλάδα το χρειαστεί για να υπερασπίσει την ελευθερία του λαού της.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαβρύτων θα διατεθεί το πούλμαν του δήμου για την μετακίνηση των Καλαβρυτινών από τα Καλάβρυτα στο μοναστήρι και την επιστροφή τους. Η έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει την 9 η πρωινή και θα διαρκέσει μέχρι και την 11,30 πρωινή της Κυριακής

Για το ΔΣ της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης

Με τιμή

 

 

 

 

Δημήτριος Βαρβιτσιώτης                                               Αναστασία Μπαλασοπούλου

 

Πρόεδρος                                                          Γενική Γραμματέας

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
13 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.