HXHTIKO. ''Μπάχαλο'' στο δημοτικό συμβούλιο για την μοιρασιά χρημάτων σε σωματεία.

Ενώ το σημερινό δημοτικό συμβούλιο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, κρατώντας ενός λεπτού σιγή για να αποδοθεί  φόρος τιμής στα θύματα των πρόσφατων πυρκαγιών, η αριθμητική και οι μικρο υπολογισμοί ήταν μάλλον οι αιτίες που αυτό  έκλεισε τελείως ανορθόδοξα, με ευθύνη του προέδρου κ. Κοντογιάννη, που  είναι ο αρμόδιος οδηγός της εύρυθμης λειτουργίας του.
Σε πρωτοφανείς ρυθμούς  το  δημοτικό συμβούλιο εξέτασε 35 + 2  θέματα σε 60 περίπου λεπτά, χρόνος ανά θέμα 97 περίπου δευτερόλεπτα, για τον οποίο θα πρέπει να ενημερωθεί η έδρα των ρεκόρ γκίνες και ίσως εκδηλώσει ενδιαφέρον να το συμπεριλάβει στα επίσημα βιβλία της.
...Και φτάσαμε στα επίμαχα θέματα που ήταν τα εξής:...

31.Περί του από 16-07-2018 αιτήματος του Αθλητικού Ομίλου Σκεπαστού για οικον. ενίσχυση από το Δήμο.
32. Περί του από 16-07-2018 αιτήματος της Αθλητικής ΄Ενωσης Καλαβρύτων για οικον. ενίσχυση από το Δήμο.
33. Περί του από 15-2-2018 αιτήματος του ΣΕΠΟΚΕ, για επιχορήγησή του από το Δήμο.

Το θέμα 33 αποσύρθηκε από τον πρόεδρο κ. Κοντογιάννη. Άρα 0 ευρώ για τον σκακιστικό όμιλο Καλαβρύτων τον οποίο, λόγω της απουσίας του γιατρού κ. Ν. Ραζή εκτός Καλαβρύτων, δεν εκπροσωπούσε ΚΑΝΕΝΑΣ.
Οι εντελώς άσχετοι με το θέμα λόγοι,  (όπως τόνισαν και  οι κ.κ Λαζουράς, Μαγκαφάς, Βασιλόπουλος) που ο κ. Κοντογιάννης απέσυρε το εν λόγω αίτημα, έγιναν αφορμή για γίνει το ‘’μπάχαλο’’ που ακούγεται στο ηχητικό και οι οποίοι δεν σχολιάζονται αλλά αφήνονται στην κρίση του καθενός. 

Το μόνο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι σχεδόν όλα τα παιδιά των Καλαβρύτων από 10 έως 30 ετών σήμερα,‘’παίζουν’’- γνωρίζουν, αρκετά καλά το νοητικό παιχνίδι που λέγεται σκάκι και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στον ακούραστο γιατρό κ. Ν. Ραζή.

Ο κ. Λαζουράς αντιλαμβανόμενος την εξέλιξη που θα ακολουθούσε διαχωρίζει την θέση του και προτείνει, κατ’ επανάληψη, την επιχορήγηση του σκακιστικού με 1500 ευρώ. Το ίδιο κάνουν και οι κ.κ. Μηλιτσόπουλος, Μαγκαφάς ,Βασιλόπουλος. Αν όμως συνέβαινε αυτό, το υπόλοιπο ποσό δεν θα ήταν αρκετό για την Α.Ε.Καλαβρύτων που παίρνει κατά συνήθεια! την μερίδα του λεόντος.


Προτείνεται από τον δήμαρχο και άρα συνήθως αποφασίζεται με συνοπτικές διαδικασίες, από το συνολικό διατιθέμενο των 7800 ευρώ, η επιχορήγηση της Α.Ε Καλαβρύτων να είναι 4800 ευρώ και του Α.Ο Σκεπαστού 3000 ευρώ.

Ξαναγίνεται ο λογαριασμός και προκύπτουν νέα δεδομένα. Ξαναπροτείνεται από τον δήμαρχο, ο οποίος τελικά αποδέχθηκε την επιλογή απόσυρσης αιτήματος του σκακιστικού, αυξημένο ποσό για την αθλητική ένωση Καλαβρύτων στα 5000 και μειωμένο για το Σκεπαστό στα 2800. 
Μέσα στην όλη προχειρότητα διαπιστώνεται ότι το συνολικό διατιθέμενο δεν είναι 7800 αλλά 7200 και τότε, παραμένει φυσικά ακλόνητο το ποσό για την αθλητική ένωση Καλαβρύτων στις 5000 και μειώνεται εκ νέου αυτό του Σκεπαστού στα 2200.
Δεν σχολιάζονται οι θέσεις – επιφυλάξεις του πρόεδρου κ. Κοντογιάννη, κατά του σκακιστικού ομίλου , καθώς είναι μέσω του ηχητικού προσιτές για συμπεράσματα στον καθένα.
Υπάρχει όμως ένας σχολιασμός που αφορά την λογική επιχορήγησης των δύο αμιγώς αθλητικών σωματείων, Σκεπαστού και Καλαβρύτων, η οποία είναι εντελώς λανθασμένη.
Θα μπορούσε να αποτελεί επιχείρημα για την ομάδα των Καλαβρύτων ότι διατηρεί ακαδημίες και άρα έχει περισσότερες ανάγκες από το Σκεπαστό, αν η συμμετοχή των παιδιών ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ. 
Τώρα που οι γονείς πληρώνουν κάθε μήνα το ποσό των 15 ευρώ, αυτό από μόνο του αποτελεί ΑΝΤΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ, αφού από αυτές τις εισφορές 80 -90 παιδιών συγκεντρώνεται ένα μεγάλο ποσό που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των ακαδημιών και περισσεύει αρκετό χρήμα για τις υπόλοιπες ανάγκες.
Συνεπώς και αυτομάτως οι ανάγκες των δύο σωματείων βρίσκονται στην ίδια θέση, αν όχι σε δυσμενέστερη αυτή του Σκεπαστού, διότι τα έξοδά τους ανεξαρτήτως κατηγορίας που αγωνίζονται, είναι περίπου ίδια.


Βέβαια, στην διοίκηση του  σωματείου της έδρας του δήμου βρίσκονται και τρεις δημοτικοί σύμβουλοι. Μήπως αυτό παίζει κάποιο ρόλο;

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ (ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙς)

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
12 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.