ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ: Η Ευρώπη πιο Ενωμένη από ποτέ

Η 9η Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης, επέτειος της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν», είναι μια μέρα μνήμης αλλά και γιορτής για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που υπενθυμίζει την εντυπωσιακή μετάβασή της, από τον όλεθρο δύο παγκοσμίων πολέμων, στην ειρήνη, στην μακρά περίοδο δεκαετιών σταθερότητας, ανάπτυξης και προόδου και στην ανάδειξή της σε μια από τις ισχυρότερες ενώσεις κρατών στον κόσμο.

Η φετινή χρονιά, σηματοδοτεί επίσης, τα σαράντα χρόνια από την ένταξη της χώρας μας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες αλλά και τα εξήντα χρόνια από την πρώτη συμφωνία σύνδεσής της με την ΕΟΚ. Δύο αποφάσεις ορόσημο, που παγίωσαν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας και καθόρισαν την πορεία της.

Η Ενωμένη Ευρώπη, παρά τις δυσκολίες της διαδρομής, συνεχίζει το ταξίδι της δυνατή και αποφασισμένη. Εν μέσω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, επέδειξε υποδειγματική αποτελεσματικότητα, στηρίζοντας με ουσιαστικό τρόπο τα κράτη μέλη της, ώστε να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Στην επόμενη ημέρα που σύντομα πλησιάζει, το “Next Generation EU”, το γιγαντιαίο Σχέδιο Ανάκαμψης των 750 δισεκατομμυρίων ευρώ,  αποτελεί το εφόδιο για την ανοικοδόμηση της Ευρώπης στην μετά COVID εποχή. 

Είναι όμως και άλλη μια απόδειξη της ενότητας, της αλληλεγγύης και της κοινής μοίρας των κρατών και των λαών μας.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ
Βουλευτής Ν. Αχαΐας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.