ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ: Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Το δικό μας «Ολοκαύτωμα».

Για την Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που έχει οριστεί η 19η Μαΐου, η βουλευτής ΝΔ Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε:

19η Μαΐου, Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Κρατάμε ζωντανή την ιστορία του ξεριζωμού και τιμούμε τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες του Πόντου, που κυνηγήθηκαν και σφαγιάστηκαν, για τη Χριστιανική τους Πίστη και το Ελληνικό τους αίμα.

Όσοι γλίτωσαν τις σφαγές κι επέστρεψαν στη μητέρα πατρίδα τη μπόλιασαν με τον πολιτισμό και την αγωνιστικότητά τους, πολέμησαν γι’ αυτήν σε όλους τους αγώνες και συνέβαλαν στην ανόρθωσή της. 

Δε λησμόνησαν ποτέ και ώθησαν την Ελληνική Πολιτεία να κάνει το ίδιο και να αγωνιστεί με κάθε πρόσφορο μέσο, για την διεθνοποίηση της ανείπωτης τραγωδίας. 

Πολλές χώρες έχουν ήδη αναγνωρίσει αυτό το έγκλημα, είτε με αποφάσεις, είτε με επίσημες αναφορές τους. Είναι πλέον η ώρα, να αξιοποιήσουμε την διεθνή συγκυρία και να αναδείξουμε προς ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα, το δικό μας «ολοκαύτωμα».

Δεν Ξεχνούμε.
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
5 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.