Γραπτή δήλωση του Ιάσονα Φωτήλα για τη Νομική Πάτρας

Σε συνέχεια προφορικών δηλώσεων σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Αχαΐα, ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, έστειλε και την ακόλουθη γραπτή δήλωση σχετικά με την ίδρυση Νομικής στην Πάτρα:

«Η Αχαΐα έχει ανάγκη από ισχυρά αυτόνομα αυτοδιοίκητα ΑΕΙ που θα μπορούν να προσελκύσουν πόρους αλλά και φοιτητές από όλο τον κόσμο. Δεν έχει ανάγκη από ΑΕΙ που φτιάχνονται νύχτα - για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους - και που το ξημέρωμα θα τα βρει χωρίς χρηματοδότηση να υπολειτουργούν, όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Η χώρα μας δεν έχει ανάγκη από άλλη μία, την τέταρτη, Νομική Σχολή αυτή τη στιγμή. Τα στοιχεία άλλωστε αποδεικνύουν το γιατί: Από τους 840 περίπου Δικηγόρους της Πάτρας οι μισοί κάνουν από 1 μέχρι 5 παραστάσεις το χρόνο! Τι παραπάνω λοιπόν θα συνεισέφερε μία τέταρτη Νομική Σχολή;

Συζήτησα εκτεταμένως με τη νέα Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως για το θέμα που προέκυψε. Της ζήτησα, επειδή ανακοίνωσε - όπως άλλωστε είχε εξαγγείλει και πριν τις εκλογές - ότι δεν θα ιδρυθεί 4η Νομική Σχολή, και με δεδομένο ότι η Πάτρα αποτελεί μητρόπολη των τεχνολογικών ιδρυμάτων με μακρά παράδοση, η στήριξη των παλιών αλλά και νέων που δημιουργήθηκαν να ξεκινήσει άμεσα από την πόλη μας, αίτημα που έκανε αποδεκτό!

Η Υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε επιπλέον ότι η νέα Κυβέρνηση θέλει να δώσει έμφαση και να στηρίξει περαιτέρω τις σπουδές στην Τριτοβάθμια Τεχνολογική Εκπαίδευση επειδή έχουν μεγαλύτερη ζήτηση από την αγορά εργασίας. Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα δημιουργήσει νέα τμήματα τεχνολογικής κατεύθυνσης άμεσα συνδεδεμένα με τις απαιτήσεις της αγοράς.»

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
5 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.