Γράφει ο Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ - Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ας πετάξουν από πάνω τους τα βαρίδια τώρα που είναι νωρίς!

γράφει ο Βασ. Αποστολόπουλος

Πριν καλά καλά ορκιστεί η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, φάνηκαν οι πρώτες άστοχες επιλογές, στα πρόσωπα που τη στελεχώνουν. Δημήτρης Καμμένος και Μάρκος Μπόλαρης είναι τα δύο ονόματα που έδωσαν τροφή σε όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια για τη νέα συγκυβέρνηση.

Ο πρώτος ο Δημήτρης Καμμένος,  κατ’ επανάληψη έχει προβεί σε σχόλια ακραία ομοφοβικά, επιθετικά εναντίον των γκέι και αντισημιτικά. Ο Πάνος Καμμένος ο οποίος είχε την ευθύνη για αυτή την επιλογή φρόντισε να απαλλάξει τη συγκυβέρνηση από τον Δημήτρη Καμμένο. Επρεπε βέβαια ο ίδιος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ να είναι πιο προσεχτικός στην επιλογή των προσώπων που πρότεινε για την κυβέρνηση. Τέτοιες εποχές δεν "παίζουμε" με τους υπουργούς. Ας φροντίσει στο μέλλον να είναι πιο υπεύθυνος σε τέτοιου είδους θέματα.

Όσον αφορά το δεύτερο πρόσωπο, το Μάρκο Μπόλαρη η ευθύνη βαραίνει εξ ολοκλήρου τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο Μπόλαρης ήταν υφυπουργός Υγείας  το 2012, με υπουργό υγείας τον Α. Λοβέρδο, όταν εξελίχθηκε η φρικτή υπόθεση διαπόμπευσης των οροθετικών – υπόθεση, που τότε καταγγειλε με οργή το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα διορθωθεί και αυτή η άστοχη επιλογή. Καλό θα είναι επίσης να αναζητηθούν ευθύνες και στα πρόσωπα που τον πρότειναν, δεδομένου ότι πρόκειται για εξοκοινοβουλευτικό υπουργό, και να τεθούν στο περιθώριο του ΣΥΡΙΖΑ για να μην έχουμε και στο μέλλον τέτοιου είδους αστοχίες που εκθέτουν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Ένα τρίτο πρόσωπο είναι η Θεοδώρα Τζάκρη η οποία έχει υπογράψει και τα τρία μνημόνια. Στην παρούσα φάση μάλλον είναι άστοχη και αυτή η επιλογή. Θα πρέπει πολύ σύντομα να διορθωθεί. 

Το μόνο ελαφρυντικό που μπορεί να δοθεί για όλα αυτά που σίγουρα εκθέτουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό, είναι η πίεση του χρόνου για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Ας ελπίσουμε στο μέλλον σε πολύ πιο προσεκτικές επιλογές.

 

 

Β. Αποστολόπουλος

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
4 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.