Γιόρτασε τον Αγ.Γιώργη της η Δάφνη. Τα περήφανα στρεζοβινά άλογα ήταν εκεί !!

Στο εκκλησάκι του Αγ.Γιώργη μαζεύτηκαν σήμερα οι Δαφναίοι για να γιορτάσουν τον άγιο που στέκεται στον ομώνυμο λόφο βορειοανατολικά του χωριού.
Μικροί και μεγάλοι ανηφόρισαν από το πρωί διασχίζοντας , άλλοι πεζοί και άλλοι με αυτοκίνητα το μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή του λόφου, περνώντας ανάμεσα από αγριολούλουδα και ανθισμένα δέντρα, κάτω από τον ζεστό ήλιο.
Δεν άργησαν βέβαια να κάνουν την εμφάνισή τους και τα περήφανα στρεζοβινά άλογα προκαλώντας θαυμασμό και ρίγη συγκίνησης. Κάτι που συμβαίνει σχεδόν σε όλη τη χώρα μια που ο Αι-Γιώργης εδραιώθηκε σε ολόκληρη την ορθόδοξη χριστιανοσύνη ως έφιππος νέος πολεμιστής.
Στο τέλος της λειτουργίας μοιράστηκαν άρτοι, γλυκά και ποτά σε όλους τους επισκέπτες.
Στο εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου παρευρέθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητητας Παϊων του Δήμου Καλαβρύτων Γεώργιος Σπηλιόπουλος που γιόρτασε την ονομαστική του εορτή μαζί με τους συγχωριανούς του και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά.
Ο Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος ας είναι πάντοτε βοηθός μας.
 
Και του Χρόνου! 
 
 
Γεωργία Κουτσιουρή.Δημοσιογράφος 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
8 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.