Γιώργος VS Νίκος σε διαρκές διαδυκτιακό match

To facebook και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το instagram, τo twitter έχουν ξεφύγει από την μανία των πιτσιρικάδων και έχουν ''εγκλωβίσει'' και εμάς τους... μεσήλικες και βάλε. Δεν εξαιρούνται ούτε τοπικοί πολιτικοί, οι οποίοι καταφεύγουν σχεδόν καθημερινά σε ποσταρίσματα στιγμών τους. Κοινωνικό πολιτικές δραστηριότητες, τοπία, εκδηλώσεις ανεβαίνουν σε χρόνους που λίγα χρόνια πριν θα ζήλευαν μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα του πλανήτη. Τα πρωτεία στον χειρισμό των σύγχρονων μέσων προβολής φαίνεται να κρατούν με διαφορά από τους άλλους, ο Δήμαρχος Γιώργος Λαζουράς και ο βοηθός του Νίκος Μαγκαφάς. Ο Δημήτρης Κατσικόπουλος είναι και αυτός στο ''παιχνίδι'' αλλά με σαφώς μικρότερη συχνότητα και συνήθως με σχολιασμούς που αφορούν την κεντρική πολιτική σκηνή. Ο νομικός και ο μαθηματικός όμως διατηρούν στενή σχέση με την προσπάθεια να έχουν την εικόνα τους στην ηλεκτρονική επικαιρότητα και δεν παραλείπουν να φωτογραφίζουν και να ανεβάζουν στο προσωπικό τους προφίλ σχεδόν τις καθημερινές τους εμφανίσεις.

Τα περιβόητα likes δίνουν και παίρνουν και όπως σε κάθε περίπτωση έτσι και σε αυτήν μάλλον δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική αίσθηση του χρήστη. Άλλος από συνήθεια ,άλλος από υποχρέωση, άλλος από συμπάθεια, άλλος από αγάπη, άλλος για λόγους καλών σχέσεων πατάει το δεξιό κλικ στο ποντίκι του και ....πάει παρακάτω.

Ποιος τελικά πηγαίνει καλύτερα σε αυτή πορεία ;

Μπες και εσύ στο facebook και δες με τα ίδια σου τα μάτια !!!

Υπερβολική έκθεση από την μια, αναγκαία από την άλλη, καθώς οι εικόνες αυτές και συχνά τα κείμενα που τις συνοδεύουν ανακυκλώνονται από ενημερωτικά μέσα που περιμένουν με το δάχτυλο στο πληκτρολόγιο για να δημιουργήσουν είδηση.

Φθηνή, πάμφθηνη διαφήμιση από πολιτικούς που έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται γρήγορα την πραγματικότητα και χωρίς υστερικά κόμπλεξ να την ακολουθούν και να γίνονται ένα με την κοινωνία της στιγμής.

 

Καταναλώθηκε πολύ μεγάλη τεχνογνωσία, πολλά χρήματα, πολύς χρόνος, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον καθένα μας να λέμε ''ότι θέλουμε'' , να δείχνουμε ''ότι θέλουμε'' και να απολαμβάνουμε γενικά αυτή την ιδιότυπη δημοκρατία της ηλεκτρονικής δικτύωσης.

Το ερώτημα είναι πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο όχι για τους ίδιους τους πολιτικούς, όσο για τους πολίτες;

Οι απόψεις και σε αυτό το ερώτημα σίγουρα θα είναι ποικίλες. Οπότε ο καθένας ας έχει την δική του.....

 

Ο λαθρόβιος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
3 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.