Γεωργία Κουτσιουρή: Οδηγείται σε κλείσιμο το Νοσοκομείο της Δάφνης;

γράφει η Γεωργία Κουτσιουρή

 

Σε πλήρη εγκατάλειψη και τελικά σε κλείσιμο οδηγείται σιγά σιγά το νοσοκομείο της Δάφνης. Αιτία η έλλειψη προσωπικού τόσο στο κέντρο υγείας Κλειτορίας όσο και στα γύρω κέντρα εφημερίας (Πλανητέρου, Φίλια, Λειβάρτζι, Λυκούρια). Η Δάφνη διαθέτει δύο θέσεις αγροτικών γιατρών από τις οποίες η μία έχει μείνει κενή από τον Φεβρουάριο του 2015 και δεν έχει ακόμα προκηρυχθεί, ενώ η γιατρός που καλύπτει την άλλη θέση βρίσκεται συνέχεια στο δρόμο προσπαθώντας να βοηθήσει τους κατοίκους δύο δημοτικών ενοτήτων και της Κλειτορίας και των Παϊων.

Ένας γιατρός βρίσκεται επίσης στην Ψωφίδα καλύπτοντας την Δ.Ε. Αροανίας ενώ ο γιατρός που διορίστηκε στο περιφερειακό κέντρο Λειβαρτζίου ζήτησε και πήρε απόσπαση για το νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας" της Πάτρας.
Αιτία τόσο η αμέλεια των διοικητικών υπαλλήλων του νοσοκομείου Καλαβρύτων που δεν φρόντισαν να προκηρυχθεί έγκαιρα η δεύτερη θέση της Δάφνης, όσο και η αβλεψία των υπευθύνων και των αιρετών της πολιτείας που δεν αντιλήφθηκαν το μέγεθος του προβλήματος λίγο νωρίτερα.

Φτάσαμε λοιπόν, κατά συνέπεια αυτών, η Δάφνη να έχει γιατρό μία φορά στις δεκαπέντε μέρες και μάλιστα στη μέση της θερινής περιόδου με αυξημένο πληθυσμό αλλά και με αυξημένους κινδύνους. Σκεφθείτε την απλή περίπτωση κάποιος να τσιμπηθεί από φίδι, το πλησιέστερο νοσοκομείο που μπορεί να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες είναι της Τρίπολης, με απόσταση μιας ώρας και ό,τι κινδύνους μπορεί να κρύβει αυτό.

Και τα ερωτήματα που τίθενται λοιπόν είναι τα εξής: πώς θα αντέξουν τα σχολεία που δίνουν ζωή σ'αυτό τον τόπο, όταν δεν υπάρχει ένας γιατρός, όχι να κουράρει, αλλά τουλάχιστον να προσφέρει πρώτες βοήθειες σ'αυτά τα παιδάκια σε ώρα ανάγκης;  Πώς θα αντέξει με το νοσοκομείο να υπολειτουργεί, το φαρμακείο, μια επιχείρηση που έλκει κόσμο από τα γύρω χωριά και που αλυσιδωτά ο κόσμος αυτός τροφοδοτεί και τις εμπορικές επιχειρήσεις;

Ένα νοσοκομείο με ιστορία εβδομήντα χρόνων έρχεται αντιμέτωπο με την ίδια του τη μοίρα και μαζί μ'αυτό ένα ολόκληρο χωριό που έχει αντέξει στην ιστορία και στο χρόνο και που έχει αποδείξει ότι όταν είναι ενωμένο μπορεί να κάνει πολλά.
Μια παράκληση λοιπόν στην πολιτεία, στους τοπικούς άρχοντες, στους τοπικούς συλλόγους και σε όσους ενδιαφέρονται πραγματικά γι'αυτό τον τόπο να δείξουν λίγο μεγαλύτερη ευαισθησία και προσοχή στη Δάφνη.

Στη Δάφνη που η γεωγραφική της θέση δεν διευκολύνει  την επιβίωσή της μέσα στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα μας. Αλλά αυτή αντιστέκεται και αυξάνει τον πληθυσμό της με νέες οικογένειες που την επιλέγουν για μόνιμη κατοικία ερχόμενοι από την πρωτεύουσα, κρατάει όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, κρατάει δύο ενορίες με δύο εφημέριους,κρατάει ήθη, έθιμα και παραδόσεις αλλά πάνω απ'όλα κρατάει ακέραιο το χαρακτήρα της και την ψυχή της.

Κε Δήμαρχε, είναι κρίμα αυτό το χωριό και η γύρω περιοχή να μείνει χωρίς πρωτοβάθμια περίθαλψη!
 

 

Γεωργία Κουτσιουρή

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
5 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.