Γ. Παπακανέλλος: ...δεν έχουμε σκοπό να παραδώσουμε στα παιδιά μας «κενά και «ξεριζωμένα» Μνημεία

Αιχμηρή ανακοίνωση, με αφορμή την επιχειρούμενη αλλοίωση του αρχιτεκτονικού σχεδίου ανάπλασης της πλατείας της Κλειτορίας και την "καταπάτηση", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, του χώρου του μνημείου που προκαλείται από τον μήκους 1,20μ. διάδρομο, εξέδωσε ο Πρόεδρος Κοινότητας Κλειτορίας κ. Γ. Παπακανέλλος. Στην ίδια ανακοίνωση, διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση, ότι όσο περνάει από το χέρι του, δεν θα επιτραπεί καμία καταπάτηση του χώρου, ενώ θέτει προ των ευθυνών του και τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο και τον καλεί να πάρει πρωτοβουλία και να βάλει τέλος σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Παπακανέλλου:  

Όπως κάθε πόλη και χωριό της πατρίδας μας, όπως κάθε τόπος μικρός ή μεγάλος που πλήρωσε το δικό του φόρο τιμής για την ελευθερία της πατρίδας μας, έτσι και η Κλειτορία έχει αφιερώσει σε περίοπτη θέση στην κεντρική πλατεία της, ένα χώρο για τους αγωνιστές της.

Πρόκειται για το ηρώο, που δυστυχώς κάποιοι σήμερα που η πλατεία αναπλάθεται, το αντιμετωπίζουν σαν εμπόδιο… Εμπόδιο στα προσωπικά τους συμφέροντα. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να, δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τη λέξη «βεβηλώσουν» γιατί τη θεωρώ πολύ βαριά, αλλά να «καταπατήσουν» τον χώρο που οι πατεράδες και οι παππούδες μας αφιέρωσαν στους αγωνιστές μας.

Ο μήκους 1,20μ. διάδρομος ακριβώς δίπλα στο μνημείο, που κάποιοι προσπαθούν, αλλοιώνοντας το αρχικό αρχιτεκτονικό σχέδιο, να δημιουργήσουν, είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει δούρειο ίππο για δραστηριότητες ξένες προς το συμβολισμό και το νόημα που θέλουμε να περάσουμε στα παιδιά μας.

Εμείς εδώ στο τοπικό συμβούλιο Κλειτορίας, οφείλουμε να διαθέτουμε τα πολιτικά αντανακλαστικά για να διαχειριζόμαστε όχι μόνο τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και προβλήματα πολιτικού και ιστορικού συμβολισμού.

Μένοντας πιστοί σε αυτές τις αρχές, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι, δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε καμία έκπτωση και να παραδώσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας «κενά και «ξεριζωμένα» Μνημεία, αλλοιώνοντας την ιστορική μνήμη των αγώνων των προγόνων μας.

Θεωρώντας ότι είναι υποχρέωση και της Δημοτικής Αρχής, να υπερασπιστεί τους συμβολισμούς και να διατηρήσει την ιστορική μνήμη, καλούμε το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο, να πάρει πρωτοβουλία και να βάλει επιτέλους τέλος σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις.

Γεώργιος Παπακανέλλος

Πρόεδρος Κοινοτικού Συμβουλίου Κλειτορίας

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
15 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.