Γ. Γ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ: Ξεμπλοκάρουν τα μεγάλα έργα στην Αχαΐα

Με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, με τα μεγάλα έργα που εκτελούνται από το Υπουργείο στην Περιφερειακή Ενότητα να τίθενται στο επίκεντρο.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα έργα της Ολυμπίας Οδού, με τα τμήματα της Πατρών – Κορίνθου και της Πατρών – Πύργου, οι Παραγλαύκειες Οδοί, καθώς και το ζήτημα της διάβρωσης των ακτών.

Αναλυτικότερα, σχετικά με την υλοποίηση του έργου της Πατρών – Κορίνθου, ο κ. Δέδες σημείωσε πως το επόμενο χρονικό διάστημα που ξεμπλοκάρει και η εκταμίευση των χρημάτων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα υπάρξει πλήρης ανάπτυξη των εργοταξίων στο συγκεκριμένο τμήμα, με τον Αντιπεριφερειάρχη να ζητά τη δέσμευσή του για άμεση ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου.

Επιπλέον, συζητήθηκε και το θέμα της δημοπράτησης της Πατρών – Πύργου με τον Γενικό Γραμματέα να ενημερώνει πως θα γίνει μέσα στο φθινόπωρο και τον κ. Αλεξόπουλο να σημειώνει πως «πρέπει μέσα στο 2015 να έχει ξεκινήσει η δημοπράτηση των εργολαβιών, αφού ήδη χάθηκε σχεδόν ένας χρόνος και δε θα πρέπει να χαθεί κι άλλος».

Αναφορικά με την εργολαβία των Παραγλαύκειων Οδών, ύψους 11.000.000 ευρώ, τονίστηκε πως τις επόμενες ημέρες θα γίνει η έναρξη των εργασιών με γοργούς ρυθμούς, «ένα έργο που θα αποσυμφορήσει το ιστορικό κέντρο της Πάτρας, καθώς και την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου από τα βαρέα οχήματα που κατευθύνονται από το λιμάνι στην Περιμετρική και αντίστροφα», συμπλήρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας.

Τέλος, στη συνάντηση τέθηκε το θέμα της διάβρωσης των ακτών από την Κόρινθο μέχρι και την Πάτρα, μία μελέτη ύψους 5.000.000 ευρώ, η οποία και αναμένεται να δημοπρατηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο, που έχει ήδη ετοιμάσει τη διαδικασία, μία μελέτη που θα δώσει λύσεις στο σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει.


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
7 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.