Φθηνότερο φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

Μείωση 30% στον  Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης προβλέπεται με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή η οποία θα ισχύσει μόλις αρχίσει η διάθεσή του, δηλαδή από 15 Οκτωβρίου ως 30 Απριλίου.

Η απόφαση υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και συνυπογράφεται από τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα φέρει μείωση κατά περίπου 12 λεπτά το λίτρο στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Έτσι, με βάση τα σημερινά δεδομένα της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, η τιμή του αναμένεται να διαμορφωθεί στα 1,13 ευρώ το λίτρο από 1,25 ευρώ το λίτρο.

Με την τροπολογία μειώνεται ο ΕΦΚ από τις 15 Οκτωβρίου 2014 έως τις 30 Απριλίου 2015 από 330 ευρώ το χιλιόλιτρο σε 230 ευρώ το χιλιόλιτρο.

Για τα νοικοκυριά που δικαιούνται και επίδομα θέρμανσης το κόστος προμήθειας του πετρελαίου πέφτει στα 80 λεπτά το λίτρο, που είναι χαμηλότερο και από αυτό πριν την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, το 2011.

Στόχος είναι «η φορολογική ελάφρυνση των καταναλωτών πετρελαίου θέρμανσης και φωτιστικού πετρελαίου με απώτερο στόχο την αύξηση της κατανάλωσης των εν λόγω προϊόντων και την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης λόγω χρήσης υποκατάστατων προϊόντων που επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα».

Διαβάστε ολόκληρη την τροπολογία εδώ.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 17 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.