Δεν του φτάνουν τα 1700 ευρώ ΚΑΘΑΡΑ το μήνα. Ζητά επιπλέον αύξηση και... ασυλία!!!

Πρόσφατα διαβάσαμε στο myota.gr, άρθρο με τίτλο "SOS επιβίωσης από τους μικρούς δήμους της Δυτικής Ελλάδας". Το άρθρο αυτό αναφέρεται στη "ζοφερή" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, εικόνα της Περιφερειακής Ελληνικής Αυτοδιοίκησης, που εξέπεμψε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας κ. Θ. Παπαδόπουλος στην παρέμβασή του στην τηλε-Συνδιάσκεψη που διοργανώνει κατά τόπους ψηφιακά η ΚΕΔΕ εν’ όψη της Μεταρρύθμισης. (διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ). Το άρθρο συνεχίζει αναφέροντας ότι, Ο κ. Παπαδόπουλος ξεκίνησε με τα θέματα καταστατικής θέσης των αιρετών χαρακτηρίζοντας ντροπή την αμοιβή των 1.700 ευρώ μετά από 21 χρόνια θητείας ως δήμαρχος, ενώ ανέφερε και το παράδειγμα του δημάρχου Ερυμάνθου που αμείβεται με 500 ευρώ λιγότερα από την οργανική του θέση ως δάσκαλος. Ο πρόεδρος της ΠΕΔ ζήτησε να μπει στις βασικές διεκδικήσεις η αξιοπρεπής αμοιβή. Άλλο ένα ζήτημα που έθεσε στον ίδιο τομέα είναι η νομική προστασία καθώς όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος ο δήμαρχος βρίσκεται κάθε τρεις και λίγο στον Εισαγγελέα χωρίς να υπογράφει καμία παραλαβή, καμία επιμέτρηση και κανένα ένταλμα πληρωμής ενώ όπως σημείωσε υπάρχει ο κίνδυνος ποινικής δίωξης από εντάλματα που επιστρέφονται. Όσον αφορά το θέμα της... "ντροπής" όπως τη χαρακτηρίζει ο κ. Παπαδόπουλος, μηνιαίας αμοιβής του των 1700 ευρώ ΚΑΘΑΡΑ, θα ήθελα να του υπενθυμίσω ότι, όπως προκύπτει από το με αριθ. 1.002 και ημ/νια: 6/11/2020, τελευταίο χρηματικό ένταλμα πληρωμής του, με αιτιολογία "ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΗΝΟΣ 10/2020", το οποίο δημοσιεύουμε στο τέλος του άρθρου, προκύπτει ότι:

-το ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΣΟ που εισπράττει μηνιαίως και ο ίδιος το χαρακτηρίζει "ντροπή" είναι, ΟΧΙ 1700 ευρώ, αλλά 1847,63 ευρώ.

-το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΟΣΟ που ο ίδιος στοιχίζει στο Δήμο Καλαβρύτων και κατά προέκταση στους δημότες, είναι 3023,62 ευρώ.

Αντί άλλου σχολίου και αφού του υπενθυμίσω ότι, αν δεν κάνω λάθος και ο ίδιος ψήφισε το πρώτο μνημόνιο που προέβλεπε μεταξύ άλλων και μειώσεις μισθών, μισθωτών και εργαζομένων, να επισυνάψω κάποια δημοσιεύματα που δείχνουν ενέργειες άλλων δημάρχων, όχι μόνο ελλήνων αλλά και ιταλών:

-Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ανακοίνωσε την απόφαση του να προσφέρει το 50% του μισθού του στη μάχη κατά του κορωνοϊού. «Είναι το λιγότερο που μπορώ να προσφέρω» τονίζει , υπογραμμίζοντας ότι «το μέγιστο είναι να είμαστε όλοι εδώ, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όσες και όποιες έχει ο καθένας, και στο τέλος να νικήσουμε. Όλοι. Γιατί αυτή η πληγή δεν είναι δική του, δική της ή δική τους. Είναι δική μας». (ημ/νια:30-3-2020, Πηγή: https://www.skai.gr/news/finance/mpakogiannis-prosferei-to-50-tou-misth…)

-Συμβαίνουν κι αυτά: Ο δήμαρχος Ναυπάκτου δεν πήρε επί πέντε χρόνια μισθό και αγόρασε οικόπεδα για σχολείο και πλατεία!  - Ο Τάκης Λουκόπουλος είναι δήμαρχος σε μία περίοδο που η Ναύπακτος γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη - Δεν χρησιμοποιεί αυτοκίνητο του Δήμου - Σε μια εποχή που στη συνείδηση των πολιτών, η πολιτική έχει ταυτιστεί με την επαγγελματική αποκατάσταση των πολιτικών και με τους παχυλούς μισθούς που λαμβάνουν, ένας αιρετός αποφάσισε να κάνει τη διαφορά. Ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, αποφάσισε αντί να εισπράξει από το ταμείο του Δήμου, να προσφέρει… - Ήταν όταν πρωτοανέλαβε το 2014 όταν ο κ. Λουκόπουλος ανακοίνωνε ότι δεν θα λαμβάνει το μισθό του δημάρχου, αλλά και ότι δεν θα παίρνει τα αυτοκίνητα του δήμου για τις μετακινήσεις του, καθώς θα μετακινείται με το δικό του όχημα. - Επίσης, αποφάσισε να μην προχωρήσει τα τρία πρώτα χρόνια της θητείας του στην πρόσληψη Γενικού Γραμματέα του Δήμου, όπως έχει το δικαίωμα. Τα χρήματα αυτά που μαζεύτηκαν, περίπου 45 χιλιάδες ευρώ το χρόνο για το μισθό του δημάρχου και 35.000 το χρόνο για το μισθό του Γενικού Γραμματέα (συνολική, μικτή δαπάνη), χρησιμοποιήθηκαν για το κοινό καλό. (ημ/νια:14/05/2019, Πηγή: https://www.thebest.gr/article/538343-o-dimarchos-tis-naupaktou-den-pir…).

-Ιταλοί δήμαρχοι χαρίζουν το μισθό τους στην Ελλάδα: Παράδειγμα για το ελληνικό πολιτικό σύστημα αλλά και τους λαούς της Ευρώπης που επιτίθενται στην Ελλάδα αποτελούν δύο δήμαρχοι της Ιταλίας. - Ο Μάριο Γκάλντι δήμαρχος της Κάβα Ντέι Τιρένι, μιας κωμόπολης έξω από την πόλη Σαλέρνο της Νότιας Ιταλίας, αποφάσισε να προσφέρει το μισθό του για να στηρίξει τον ελληνικό λαό. (μισθός 1100 ευρώ το μήνα) - Η κίνησή του αυτή βρήκε αμέσως μιμητή. Ο δήμαρχος της κωμόπολης Μπαρονίσι Τζοβάνι Μασκατιέλο, αποφάσισε να διαθέσει κι αυτός τον μόλις 780 ευρώ μισθό του στη χώρα μας...(ημ/νια: 12/2/2012, Πηγή: https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/115007/italoi-dimarhoi-harizoyn-to…).

Το άλλο θέμα που έθιξε ο κ. Παπαδόπουλος και αφορά τη νομική προστασία επειδή υπάρχει ο κίνδυνος ο Δήμαρχος να βρίσκεται κάθε τρεις και λίγο στον Εισαγγελέα χωρίς να υπογράφει καμία παραλαβή, καμία επιμέτρηση και κανένα ένταλμα πληρωμής ενώ υπάρχει ο κίνδυνος ποινικής δίωξης από εντάλματα που επιστρέφονται, να του υπενθυμίσω ότι νομικό σύμβουλο και άρα νομική προστασία έχει.

Άρα μάλλον ασυλία ζητάει...

Ακολουθεί το χρηματικό ένταλμα πληρωμής, με αιτιολογία "ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΗΝΟΣ 10/2020":

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 12 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.