ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. Η εορτή της Πεντηκοστής στο Μάνεσι Καλαβρύτων

Με θρησκευτική ευλάβεια, κατάνυξη και παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε και φέτος στο χωριό μας η μεγάλη και δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής.

Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016, ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος, τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου μεγαλοπρεπής Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, υπό τις ψαλμωδίες του π. Γεωργίου Τζελέπη, του σεβάσμιου μοναχού Γερμανού και των συγχωριανών μας ιεροψαλτών.

Λόγω της ηλιόλουστης ημέρας πολύς κόσμος παρευρέθηκε στη Μονή να προσκυνήσει τη σεπτή εικόνα της Αγίας Tριάδας αλλά και την ανθοστόλιστη εικόνα του Αγίου Γεωργίου με τα τρυφερά βλαστάρια.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκαν καφές και κουλουράκια από τη Μονή, καθώς και γλυκά και αναψυκτικά, προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανεσίου.

Για το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας μίλησε σχετικά ο μοναχός Γερμανός τονίζοντας ότι με την Πεντηκοστή δε γεννήθηκε απλά η Εκκλησία ως θεσμός αλλά πρόκειται για τη συνεχή παρουσία του Αγίου Πνεύματος στη ζωή των χριστιανών.

Στο Άγιο Πνεύμα έχουν δοθεί πολλά ονόματα. Πνεύμα Άγιο, Αληθείας, Πραότητας και Σοφίας, Πνεύμα Ζωοποιό, Δυνάμεως και Αγάπης. Επίσης, από το έργο που επιτελεί στη ζωή των ανθρώπων ονομάζεται και Παράκλητος. Παράκλητος σημαίνει παρηγορητής. Δηλαδή παρηγορεί τον άνθρωπο σε κάθε δυσκολία, φωτίζει το νου και την καρδιά του, ώστε με τη δύναμη της ελπίδας να συνεχίσει ακούραστα το ταξίδι της ζωής.

Ευχόμαστε ολόψυχα η χάρη του Αγίου Πνεύματος να επαναπαύεται για πάντα στις καρδιές όλων μας. Και του χρόνου με Υγεία! 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
6 + 9 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.