Φωτό και video από την δωρεά του ασθενοφόρου που θα λύσει πολλά προβλήματα στον Δήμο Καλαβρύτων.

Παραδόθηκε σήμερα 22/2/2016 στην Κεντρική πλατεία Καλαβρύτων ένα σύγχρονο ασθενοφόρο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του χιονοδρομικού και της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων. Το ασθενοφόρο είναι δωρεά της εθελοντικής οργάνωσης malteser την δράση της οποίας εξηγεί ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς στο video που ακολουθεί. Στην τελετή παράδοσης παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων εκπρόσωποι της οργάνωσης με διερμηνέα, Ιερείς της περιοχής Καλαβρύτων, ο Αντιδήμαρχος κ. Δ. Χουλιάρας, οι βοηθοί δημάρχου κ. Ν. Μαγκαφάς και Ε. Φλογεράς

Δεν χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις γιατί ένα ασθενοφόρο, μόνιμο στα Καλάβρυτα και σε συνδιασμό με την ελαστική διαχείριση των διασωστών μέσο του  ΕΚΑΒ.θα είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας

Το ασθενοφόρο θα διατεθεί στην τοπική κοινωνία αφού τελειώσουν οι τυπικές διαδικασίες, έκδοση πινακίδων κ.α και αφού εξοπλιστεί κατάλληλα.

Ένα δεύτερο ασθενοφόρο που έχουν φέρει μαζί τους στην Ελλάδα οι εθελοντές θα δωριστεί στον δήμο Λέσβου για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας των προσφύγων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ


 

Ασθενοφόρο, απέκτησε ο Δήμος Καλαβρύτων. Με δωρεά, από τους Maltezers Γερμανίας και την υποστήριξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.


 

Ένα ασθενοφόρο, μάρκας Mercedes Benz Sprinter 312D, απέκτησε, σήμερα, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Καλαβρύτων.

Το ασθενοφόρο, το οποίο μεταφέρθηκε, χθες στην Πάτρα, με την ευγενική χορηγία των ναυτιλιακών γραμμών ANEK LINES, με το οχηματαγωγό SUPERFAST FERRIES, παρέλαβε, στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, με στελέχη της Δημοτικής Αρχής και υπαλλήλους του Δήμου, από τους τέσσερις (4) εκπροσώπους εθελοντές, της δωρήτριας εθελοντικής φιλανθρωπικής και ανθρωπιστικής οργάνωσης Maltezers Γερμανίας, η οποία αναλαμβάνει και τον πλήρη εξοπλισμό του, με τα απαιτούμενα όργανα, ώστε, να εκπληρώνει, με λειτουργική και τεχνική επάρκεια και επιστημονική αξιοπιστία, το σκοπό του.

Το ασθενοφόρο, δωρήθηκε στο Δήμο Καλαβρύτων από τη διεθνή εθελοντική οργάνωση Maltezers (“Μαλτέζοι”) Γερμανίας, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα που είχε υποβάλλει ο Δήμος Καλαβρύτων στην Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV) Δήμων, Οργανώσεων και Φορέων της κοινωνίας των πολιτών, από την Ελλάδα και τη Γερμανία, στην οποία, από το 2010, συμμετέχει και με την υποστήριξη της οποίας, υλοποιήθηκε, το αίτημα του Δήμου. Κατά την παράδοση του ασθενοφόρου, παραβρέθηκε και ο εκπρόσωπος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης κ. Κωνσταντίνος Γεράκης.

Το ασθενοφόρο αυτό, ο Δήμος Καλαβρύτων, θα το χρησιμοποιήσει, αφενός μεν, για τις ανάγκες του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, κατά το διάστημα της λειτουργίας του, κατά το οποίο υφίσταται υποχρέωση, από το νόμο, να διαθέτει ασθενοφόρο στις εγκαταστάσεις του και ολόκληρο το επόμενο διάστημα του χρόνου, θα καλύπτει τις ανάγκες διακομιδής ασθενών, αποκλειστικά του Δήμου και του νοσοκομείου Καλαβρύτων, λειτουργώντας, είτε, από το Δήμο και το νοσοκομείο Καλαβρύτων, είτε σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Η εθελοντική ανθρωπιστική οργάνωση Maltezers (“Μαλτέζοι”) είναι μια διεθνής οργάνωση, με ανθρωπιστικούς και κοινωφελείς σκοπούς και έλκει την ίδρυσή της από τα πολεμικά τάγματα των ιπποτών της καθολικής εκκλησίας, κατά τις σταυροφορίες, στα Ιεροσόλυμα, τα οποία, αφού έχασαν τις μάχες στα Ιεροσόλυμα και στη Ρόδο, κατέληξαν στη Μάλτα και κατανόησαν ότι, ο πόλεμος δεν αποτελεί τη λύση των προβλημάτων των ανθρώπων και έκτοτε, αφιερώθηκαν σε κοινωφελείς, φιλανθρωπικούς και ανθρωπιστικούς σκοπούς. Έχουν, ως προστάτη τους, τον Άγιο Ιωάννη και έχουν παραρτήματα εθελοντών σε 80 – 90 χώρες του κόσμου.

Η κοινωνική και φιλανθρωπική δράση των Maltezers, αναφέρεται στην παροχή υπηρεσιών υγείας και διακομιδής ασθενών, στη διάσωση κινδυνευόντων ανθρώπων, στην πολιτική προστασία, στην προσφορά σε αστέγους, πρόσφυγες, μετανάστες, τόσο στις Ευρωπαϊκές χώρες, όσο και στις χώρες που υπάρχει ανάγκη, στην προσφορά υπηρεσιών στη νεολαία, κατά των ναρκωτικών, στην εκπαίδευση και κατάρτιση κλπ.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς, μετά την παραλαβή του ασθενοφόρου δήλωσε: “Ευχαριστούμε τους Maltezers Γερμανίας και τον Πρόεδρό τους κ. Konstantin Von Brandentein Zeppelin, για την ευγενική δωρεά, του, σε άριστη κατάσταση, ευρισκομένου ασθενοφόρου μάρκας Mercedes Benz Sprinter 312D. Η δωρεά αυτή, αποτελεί την αρχή μιας συνεργασίας με τους Maltezers, από την οποία όχι μόνο θα εξοπλισθεί, πλήρως, το ασθενοφόρο, που μας παραδόθηκε, αλλά και, σταδιακά, θα ενισχυθεί ο Δήμος μας και το νοσοκομείο Καλαβρύτων και με άλλα, απαραίτητα και αναγκαία, υλικά και μηχανήματα.

Ευχαριστούμε επίσης, την Ελληνογερμανική Συνέλευση που υποστήριξε και με ενέργειές της, υλοποίησε το άιτημά μας για την παραχώρηση ενός ασθενοφόρου, καθώς και τη μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία ANEK LINES για τη χορηγία της μεταφοράς του, στην Πάτρα.

Το ασθενοφόρο αυτό, που μας δωρήθηκε, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη λήψη αριθμού κυκλοφορίας του, θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του Χιονοδρομικού μας Κέντρου (κατά το διάστημα που, αυτό, λειτουργεί) και ολόκληρο το υπόλοιπο χρόνο για τις ανάγκες διακομιδής, αποκλειστικά του Δήμου και του νοσοκομείου Καλαβρύτων, μέσα και από την εξέταση συνεργασίας του Δήμου Καλαβρύτων με το ΕΚΑΒ”.

Οι τέσσερις (4) εθελοντές εκπρόσωποι των Maltezers, μεταξύ των οποίων ήταν και ένας καθολικός ιερέας της πόλης Kassel του κρατιδίου της Έσσης, επισκέφθηκαν τον τόπο της Εκτέλεσης καθώς και το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και συνέχισαν την αποστολή τους για το νησί και το Δήμο της Λέσβου, στον οποίο θα δωρίσουν και θα παραδώσουν άλλο, ένα, αντίστοιχο, με του Δήμου Καλαβρύτων, ασθενοφόρο.


 


 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
5 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.