(ΦΩΤΟ) Τα αποκαλυπτήρια της προτομής ενός γνήσιου Καλαβρυτινού και Έλληνα του Θεόδωρου Γ. Σπυρόπουλου

Με κάθε λαμπρότητα, επισημότητα, μεγαλοπρέπεια και με τον απαιτούμενο και οφειλόμενο σεβασμό και ευγνωμοσύνη, έγιναν, την Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015, στο Δρυμό (Μοστίτσι) Καλαβρύτων, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του εξέχοντος Καλαβρυτινού της Ομογένειας, αείμνηστου Θεοδώρου Γ. Σπυρόπουλου, που έφυγε από κοντά μας, στις 25 Σεπτεμβρίου 2014.

Στη θεία λειτουργία, το μνημόσυνο και στη δέηση, στα αποκαλυπτήρια, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Αμβρόσιος.

Παραβρέθηκαν η χήρα του εκλιπόντος, κ. Έρρικα Σπυροπούλου, η αδελφή του, κ. Κρίνα Σπυροπούλου – Ντακόλια, συγγενείς του, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, κ. Γιώργος Λαζουράς, ο πρώην Υπουργός, Καλαβρυτινός, κ. Ανδρέας Ζαΐμης, ο πρώην βουλευτής και Δήμαρχος, κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο πρώην βουλευτής, Νομάρχης και Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων, οι Αντιδήμαρχοι Κλειτορίας και Καλαβρύτων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων των Καλαβρύτων, ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης, ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων «Ο Αρχαίος Κλείτωρ», ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καλαβρυτινών Σικάγου «Αγία Λαύρα», κ. Δημήτρης Μητρόπουλος, καθώς και ο πρώην Πρόεδρος αυτού, κ. Ιωάννης Μπίρμπας, καθώς και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, οι Πρόεδροι των Ενώσεων Καλαβρυτινών Αθήνας και Πάτρας, Πρόεδροι και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων Πολιτιστικών και Πατριωτικών Συλλόγων χωριών του Δήμου Καλαβρύτων, ο Διευθυντής και εκδότης της εφημερίδας «ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ», κ. Πάνος Τσαπάρας, πολλοί απόδημοι Καλαβρυτινοί, από τις Η.Π.Α., το Σικάγο και άλλες χώρες, που βρίσκονται, αυτή την περίοδο, στα Καλάβρυτα και στα χωριά μας και πλήθος Καλαβρυτινών, τόσο από το Δρυμό, όσο και από άλλες τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαβρύτων.

Την προτομή του αείμνηστου Θεόδωρου Γ. Σπυρόπουλου, φιλοτέχνησε ο νέος Καλαβρυτινός γλύπτης, από το γειτονικό χωριό, τον Κλείτορα, Σπύρος Χαραλαμπόπουλος «Κλείτορας», ο οποίος, απέδωσε εκφραστικά, αριστοτεχνικά και καλαίσθητα την εικόνα και την παρουσία του Θεόδωρου Γ. Σπυρόπουλου, ως ενός αγέρωχου, όμορφου και με παράστημα Καλαβρυτινού, όπως πράγματι, ήταν, ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος.

Την φροντίδα και επιμέλεια της διοργάνωσης της εκδήλωσης των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Θεόδωρου Σπυρόπουλου, είχε, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού, ο ιερέας του χωριού, πατέρας Ιάκωβος, ο Εκπρόσωπος της Κοινότητας και η Επιτροπή Φίλων του Θεόδωρου Σπυρόπουλου.

Ομιλητές στην εκδήλωση αυτή, ήταν, η Εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυμοτών, κ. Ρίτσα Χριστοδουλοπούλου και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, κ. Γιώργος Λαζουράς, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν, ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης, κ. Δημήτρης Βαρβιτσιώτης, ο πρώην Πρόεδρος αυτής, κ. Γεώργιος Κοσμάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας, κ. Σωτήρης Τσενές, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καλαβρυτινών Σικάγου «Η ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ», κ. Δημήτρης Μητρόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος και μέλος της Επιτροπής Φίλων Θεοδώρου Γ. Σπυρόπουλου, κ. Ιωάννης Μπίρμπας.

Η εκδήλωση, ολοκληρώθηκε, με την παράθεση λιτού γεύματος, στο προαύλιο της εκκλησίας του Δρυμού.    

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
6 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.