(φωτό) Στα Καλάβρυτα χτύπησε και πάλι η καρδιά 812 μεγάλων αθλητών.

Ο πλωτάρχης των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, διοικητής του ΑΣΑΕΔ και Καλαβρυτινός στην καταγωγή, ο Σπύρος Ανδριόπουλος, ήταν η ιδέα και η ψυχή της αναβίωσης του ''δρόμου θυσίας'' που έγινε και πάλι στα Καλάβρυτα.

Μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών με όλα τα κορυφαία ονόματα μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων έλαβαν μέρος στον αγώνα 10.000 μ που έγινε στα Καλάβρυτα στην μνήμη των θυμάτων που άφησαν πίσω τους τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής την 13/12/1943.

Πρώτος στην κατηγορία των ανδρών ο Σπύρος Ιατρόπουλος με δεύτερο τον Χαράλαμπο Πιτσιώλη και τρίτο τον Νίκο Πάλη. Αντίστοιχα στις γυναίκες η κατάταξη ήταν : Θεώνη Λουβή, Αθανασία Τσουμελέκα, Ισαβέλλα Κουτσαχείλη. Το ενθαρρυντικό και πολύ ευχάριστο ήταν ότι υπήρξαν συμμετοχές και από Καλαβρυτινά παιδιά τα οποία μάλιστα τερμάτισαν με αξιοπρεπείς χρόνους.

Στους πρώτους νικητές την απονομή έκανε ο πρόεδρος της δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Σκοπός του κ. Ανδριόπουλου είναι να καθιερωθεί αυτός ο αγώνας και να πάρει επίσημη μορφή δεδομένου ότι ο ίδιος έχει έντονες μνήμες από τον ''δρόμο θυσίας'' Καλαβρύτων που παλιότερα γινόταν επί σειρά ετών.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
10 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.