(Φωτό) Μεγάλο γλέντι στη Δάφνη κόντρα στην απόφαση του Αμβρόσιου

Τίποτα δεν στάθηκε εμπόδιο στη θέληση των Δαφναίων να διατηρήσουν ζωντανή την παράδοσή τους.
Μετά την απόφαση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας να μην λειτουργήσει η Μονή, οι ιερείς του χωριού χτύπησαν κανονικά τις καμπάνες στις ενορίες τους και οι πόρτες του μοναστηριού έμειναν κλειστές. Οι κάτοικοι απογοητευμένοι από τη στάση τόσο του ιεράρχη όσο και της μοναχής που μονάζει στην Ευαγγελίστρια, αποφάσισαν να στήσουν το γλέντι τους, όπως αρμόζει στη σημερινή μέρα, στο προαύλιο της μονής, έξω από την κλειστή βαριά σιδερένια πόρτα. 
 
 
Όλοι ήταν εκεί. Νέοι, γέροι, παιδιά, οικογένειες από διπλανά χωριά αλλά και τα υπέροχα άλογα των Δαφναίων στολισμένα ανηφόρισαν την πλαγιά του Αφροδίσιου όρους. Και ανάμεσά τους ξενιτεμένοι Στρεζοβινοί που έρχονται μια φορά το χρόνο, τέτοια μέρα, να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας αλλά και τα άγια χώματα των προγόνων τους. 
Ποιός μπορούσε λοιπόν αυτό να τους το στερήσει; 
Μπορεί να μην μπόρεσαν να μπουν στον Ιερό Ναό, άναψαν όμως το κεράκι τους στα αυτοσχέδια μανουάλια, έκαναν το σταυρό τους και κάθισαν μαζί με φίλους και συγγενείς να γιορτάσουν την άγια μέρα τρώγοντας και τραγουδώντας, όπως έκαναν οι προγόνοι τους.
Μια παράδοση που κρατάει σχεδόν πάνω από έναν αιώνα και που έχει αντέξει σε χαλεπούς καιρούς δεν μπορεί να σβήσει στις μέρες μας.
Ελπίζουμε του χρόνου, να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και οι δύο πλευρές και να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση ώστε να λειτουργήσει η Μονή και να μην παρουσιαστούν πάλι ίδια φαινόμενα.
 
Χρόνια πολλά!!
 
Γ. ΚΟΥΤΣΙΟΥΡΗ
 
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
9 + 9 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.