Φωτό από έργα του Μιχάλη Γλαράκη. Η εκθεσή του από 10 -20 Αυγούστου στα Καλάβρυτα

Ο Μιχάλης Γλαράκης είναι ο καλλιτέχνης της φύσης  που έχει να δείξει ένα μακρόχρονο και σπουδαίο έργο. Είναι ο ψηλόλιγνος άνδρας, με το αληθινό χαμόγελο και τα ευγενικά  μάτια, που τα διατηρεί αναλλοίωτα παρά την δυνατή περιπέτεια που έζησε στο παρελθόν.

“Ήταν ένα απόγευμα, Γενάρης του 79, όταν ξεκίνησε ολομόναχος με μηδενικό εξοπλισμό, να απεγκλωβίσει επτά νεαρούς ορειβάτες που ήταν αγνοούμενοι στο ''χελμό'' για δύο μέρες.” Γνώρισε την πιο άγρια μορφή του βουνού, που ακόμα αγαπάει και από κρυοπαγήματα απώλεσε μέρος δακτύλων των άνω άκρων.

Παρά την απώλεια αυτή, η διάθεσή του για ζωή, δημιουργία, η αγάπη του για την ζωγραφική και η μαχητικότητα του, ήταν αυτά που “τον άφησαν” να ζωγραφίζει. Δάσκαλοί του είναι ο ήλιος, τα λουλούδια , τα ποτάμια, τα σύννεφα, τα δέντρα. Για το λόγο αυτό το εργαστήριό του είναι πάντα η φύση. Με ανυπόφορη ζέστη, ή με αφόρητο κρύο, μπορείς να τον συναντήσεις παντού να δημιουργεί.

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα προσπάθησε να ακολουθήσει την ''Σχολή Καλών Τεχνών'', αλλά λόγω της ελλιπούς μόρφωσης του δεν τον δοκίμασαν καθόλου,.....οι ''μορφωμένοι''. Έτσι το ταλέντο του δεν ανιχνεύτηκε ποτέ από κάποιον ειδικό, παρά το ότι αναγνωρίστηκε στην πορεία. Ο αυτοδίδακτος ''λαϊκός'' ζωγράφος γεννήθηκε στα Καλάβρυτα και έζησε έως την Δ' τάξη του εξατάξιου τότε Γυμνασίου.

Η πρώτη επιβεβαίωση για το ταλέντο του ήταν το ελαφρύ μειδίαμα του Γυμνασιάρχη του και η μη τιμωρία του, όταν παραπέμφθηκε σ'αυτον από τον δάσκαλο της μουσικής ''Τούλιο'', του οποίου είχε πρόχειρα αλλά με επιτυχία φτιάξει το σκίτσο. Η δυσκολία της Επαρχίας τον έσυρε στην Αθήνα για αναζήτηση εργασίας. Εργάστηκε για 6-7 χρόνια στην τυπογραφική εταιρεία ΑΣΠΙΩΤΗ-ΕΛΚΑ και αργότερα για άλλα δύο χρόνια, στην ΤΟΥΖΙΟΣ-ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ η οποία κατασκεύαζε δελτία ΠΡΟ-ΠΟ. Αργότερα επέστρεψε στη γενέτειρά του τα Καλάβρυτα, όπου ασχολήθηκε με χοιροτροφική μονάδα.

Πάντα ζωγράφιζε προσωπογραφίες, χωριά, ζώα, τοπία και έχει ολοκληρώσει πάνω από 200 έργα πολλά από τα οποία έχει εκθέσει κατά το παρελθόν. Τα νέα έργα του θα παρουσιάσει σε έκθεση που θα γίνει από 10 - 20 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων Στην έκθεση που θα έχει τίτλο "Τοπία και Χρώματα" θα εκτεθούν 25 πίνακες του Μιχάλη.
Ώρες λειτουργίας: Από 10 εως 2 το μεσημέρι και από 6 έως 10 το βράδυ. Μερικά απ'αυτά βλέπετε πιο κάτω.

Ευχαριστούμε τον φίλο Μιχάλη για τις πληροφορίες που μας εμπιστεύτηκε και του ευχόμαστε καλή τύχη.

Θεόδωρος.Παπαδόπουλος 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
6 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.