(ΦΩΤΟ) Διασώστες Π.Υ Καλαβρύτων ''Τρελοί '' ή ΜΑΓΚΕΣ ;

Λίγα λόγια για τους πυροσβέστες της Π.Υ Καλαβρύτων. Τους επαγγελματίες ενός σώματος που στο παρελθόν αλλά δυστυχώς και στο παρόν από ορισμένους ''ανάλαφρους'' ονομάζονται τεμπέληδες, ταβλαδόροι κ.λ.π

Οι απαξιωτικές και γελοίες αναφορές για ανθρώπους που οι επεμβάσεις τους απαιτούν την έκθεση τους σε πραγματικό κίνδυνο πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσουν. Ο πραγματικός και όχι ο θεατρικός κίνδυνος, που πολλές τάξεις εργαζομένων επικαλούνται, είναι αυτός που μπορεί κάθε μέρα, κάθε φορά, να έχει σαν τίμημα την απώλεια της ίδιας της ζωής τους.

Είναι από ''παρανοϊκό '' ως αξιοθαύμαστο και γεννά αβίαστα γιατί.

Γιατί οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής ,της Αστυνομίας, του Ε.Κ.Α.Β λειτουργούν σαν να κάνουν ''πρόβα ζωής'';

Γιατί δεν αντιμετωπίζουν το μονάκριβο δώρο της ζωής και της αρτιμέλειας με τον κοινό λογικό φόβο;.

Γιατί έχουν δεχθεί ότι κάνουν λειτούργημα, όχι μια δουλειά, και γιατί έχουν φιλότιμο.

Γιατί ως γνωστόν, όλοι γνωρίζουν ότι η ζωή δεν έχει πρόβα.

Κάθε μια από τις πράξεις τους αξίζει τον σεβασμό και το χειροκρότημα της κοινωνίας,γιατί πέρα από τις απολύτως επικίνδυνες επεμβάσεις τους νύχτα και μέρα, υπάρχουν και οι πιο ''απλές'', αυτές που οι ίδιοι ονομάζουν ρουτίνα. Μια ρουτίνα που περιλαμβάνει εξαιρετικά συμβάντα τα οποία απαιτούν καλή φυσική κατάσταση,μυική δύναμη, και κυρίως ψυχικά αποθέματα.

Αυτό το τελευταίο που σχετίζεται με το πόσο και αν είναι ψυχοφθόρος μια ''δουλειά'' είναι κάτι που περνά απαρατήρητο από τον μέσο πολίτη, ο οποίος όμως δεν αντέχει καμιά ταραχή στην ρυθμισμένη καθημερινότητά του.

Ο ψυχικός τραυματισμός των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν την εικόνα τραυματισμένων, διαμελισμένων,καμμένων, συνανθρώπων από τροχαία, φωτιές , πτώσεις ,ατυχήματα αποτελεί ένα συνεχές βάρος, που η κοινωνία την οποία στηρίζουν στην δύσκολη στιγμή, πρέπει να αναγνωρίζει.

Οι άνθρωποι, όταν κάτι κακό συμβεί, τρέχουν μακριά προς την αντίθετη κατεύθυνση, αλλά υπάρχουν και αυτοί που τρέχουν προς το συμβάν.

Τρελοί ή μάγκες; σίγουρα το δεύτερο χωρίς την παραμικρή αμφιβολία

Οι εικόνες είναι από την σημερινή επέμβαση Ε.Κ.Α.Β και πυροσβεστικής Καλαβρύτων στον Ερύμανθο που μετέφεραν για ώρες σε κακοτράχαλα μονοπάτια τραυματισμένο μετά από πτώση, στην ασφάλεια του ασθενοφόρου.

Σχετικά άρθρα του kalavrytanet

Διαβάστε εδώ .............και εδώ....και εδώ

ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ,αρκεί να παραδεχθούμε την αλήθεια !!!!!!!!!!!

KALAVRYTANET


 


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.