Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού: Συμμετοχή στην 35η Συνάντηση EGN στο Παρίσι

Ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού συμμετείχε στην 35η Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων (European Geoparks Network-EGN), στις 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου 2015.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στην έδρα της UNESCO, στο Παρίσι.

Το Γεωπάρκο εκπροσώπησε η κα. Ελένη Κουμούτσου, Συντονίστρια Έργου-Περιβαλλοντολόγος του Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στη συνάντηση, είναι και το μέλλον της λειτουργίας και ανάπτυξης του Δικτύου, στα πλαίσια θεσμοθέτησης του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO.

Συζητήθηκαν εκτενώς οι εξελίξεις για την νομική κατοχύρωση και αναβάθμιση του Παγκόσμιου δικτύου Γεωπάρκων εντός του διεθνούς οργανισμού της UNESCO, οι οποίες πρόκειται να ολοκληρωθούν εντός των αμέσως επόμενων μηνών.

Δύο νέες αιτήσεις ελληνικών περιοχών υποβλήθηκαν στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων, οι οποίες θα αξιολογηθούν για την ένταξή τους, το προσεχές καλοκαίρι. Πρόκειται για την περιοχή Γρεβενών-Κοζάνης και το υποψήφιο Γεωπάρκο των Γρεβενών καθώς και την περιοχή της Σητείας Αν. Κρήτης με το Φυσικό Πάρκο Σητείας.

Στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν, ο Νικόλαος Ζούρος, Δ/ντης και εκπρόσωπος του Γεωπάρκου Λέσβου, ομόφωνα αποφασίστηκε να παραμείνει Συντονιστής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων, καθώς η πολυετής συνεισφορά του στο Δίκτυο είναι πολύ σημαντική.

Το βράδυ της 31ης Μαρτίου, τα Γεωπάρκα προσέφεραν στις εθνικες αντιπροσωπείες και τα στελέχη της UNESCO, μερικα απο τα τοπικά τους προϊόντα.

Το Γεωπάρκο Χελμού-Βουραϊκού προσέφερε γλυκό κουταλιού ροδοζάχαρη, μέλι και τεντούρα και ευχαρίστησε τους καλεσμένους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές της συνάντησης και κυρίως τον Τομέα Επιστημών της Γης της UNESCO για την εμπειρία που μας προσέφεραν.

Η επόμενη συνάντηση του Δικτύου, μαζί με το 13η Συνέδριο Γεωπάρκων, θα πραγματοποιηθούν στο Γεωπάρκο Rokua της Φινλανδίας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.  

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.