''Φίσκα'' τα Καλάβρυτα και με ''ψηλά τις στροφές'' εν όψει Πρωτοχρονιάς

''Φίσκα'' ήταν τα Καλάβρυτα τις τελευταίες μέρες με τους τοπικούς επιχειρηματίες να μιλάνε για καλή αγοραστική κίνηση. Είναι βέβαιο ότι μερικές μέρες δεν είναι αρκετές για να καλύψουν τις ζημιές της παρατεινόμενης οικονομικής κρίσης, ωστόσο τα Καλάβρυτα δείχνουν ότι έχουν τυπωθεί πια ως ένας μαγευτικός προορισμός που θα προσφέρει στον επισκέπτη μια ασφαλή επιλογή. Επισκέπτες της μιας μέρας αλλά και άνθρωποι που επέλεξαν την διαμονή τους για τις γιορτινές μέρες ''κατέλαβαν '' τα Καλάβρυτα.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και τις επόμενες μέρες παρά τις προβλέψεις για επιδείνωση του καιρού από την παραμονή της πρωτοχρονιάς. Εξάλλου τα ''λευκά '' Καλάβρυτα είναι πολύ πιο κοντά στην πραγματική τους εικόνα ,με το χιονοδρομικό κέντρο να αποτελεί το χειμωνιάτικο σημείο αναφοράς τους. Οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν την εμπειρία και την ικανότητα να προσφέρουν ασφαλή πρόσβαση στους επισκέπτες ανεξαρτήτως καιρού. Το δε χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων δείχνει να ανταγωνίζεται με καθαρή και σίγουρη ματιά κάθε ''αντίπαλο''.

Η συνεργασία του Δήμου Καλαβρύτων με την ένωση ξενοδόχων που επιτέλους λειτούργησε, προσέφερε στους επισκέπτες μια γιορτινή ατμόσφαιρα, σε αντίθεση με προηγούμενα χρόνια που υπήρχε μια νωχελικότητα.

Αποτέλεσμα ήταν ακόμα και σήμερα 27/12, που η κοντινότερη πόλη Πάτρα είχε ανοικτά τα μαγαζιά της και υπήρχε αληθινή κοσμοπλημμύρα (δείτε το σχετικό video που ακολουθεί) στα Καλάβρυτα εξακολουθούσε να γίνεται χαμός.

Η τουριστική κίνηση των Καλαβρύτων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ίδια την πόλη και το πως διαχειρίζεται τα φυσικά της προσόντα. Φέτος μέχρι στιγμής τα καταφέρνει θαυμάσια.

Εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε στο πλευρό κάθε θετικής ενέργειας την οποία θα χειροκροτούμε θερμά αλλά θα τονίζουμε και εμφανή λάθη ή παραλείψεις που κάποιες στιγμές αποτελούν κοινό μυστικό και μπορούν να προκαλέσουν ρωγμές στην ανοδική πορεία που δικαιούνται τα Καλάβρυτα

Παπαδόπουλος Θεόδωρος για το KALAVRYTANET

   

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
11 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.