Εξαιρετική εμπειρία για τους Καλαβρυτινούς Χαράλαμπο Κοντή και Λανάι Τέκι

Εξαιρετική ήταν η εμπειρία που προσκόμισαν Καλαβρυτινοί Σκακιστές, με την συμμετοχή τους στην Τελική Φάση των Πανελληνίων Σκακιστικών Πρωταθλημάτων Μαθητριών-Μαθητών για το 2015, που πραγματοποιήθηκαν 4-5-6 Απριλίου 2015 στην Ερέτρια. Την επίσημη αυτή Διοργάνωση (από τις σημαντικότερες στην χώρα μας), σχεδίασε και επιτέλεσε η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ). 

Όντως οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου Καλαβρύτων Κοντής Χαράλαμπος και Λανάι Τέκι, αφού προκρίθηκαν από την ημιτελική φάση που έγινε 22 Μαρτίου 2015 στο Ρίο, πήραν μέρος στους αγώνες και συγκέντρωσαν 3,5 και 2,5 βαθμούς αντίστοιχα κατακτώντας τις τιμητικές 18η και 21η θέση μεταξύ όλων των αγοριών της Γ' Γυμνασίου Πανελλαδικά.
Την Καλαβρυτινή αποστολή συνόδευσε ο Πρόεδρος του Σκακιστικού Επιμορφωτικού Ομίλου Καλαβρύτων - Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ) Δρ Ν. Χ. Ραζής, ο οποίος επιτέλεσε ( δωρεάν ) και χρέη γιατρού αγώνων ενώ συμμετείχε και στις απονομές.
Η ατμόσφαιρα στην Ερέτρια ήταν φαντασμαγορική: 756 παιδιά που είχαν πρωτεύσει στους επιμέρους Περιφερειακούς αγώνες, 2.500 άτομα μαζί με συνοδούς-διαιτητές-προπονητές-γονείς-εκπαιδευτικούς και παράγοντες έζησαν ένα αξέχαστο τριήμερο πολιτισμού, γνωρίζοντας από κοντά για ακόμη μια φορά τις χαρές και τις συγκινήσεις που προσφέρει το ευγενές αυτό άθλημα, που από τον Γκαίτε έχει χαρακτηριστεί "η λυδία λίθος του πνεύματος". Την διεύθυνση των αγώνων, που κύλησαν με τον καλύτερο τρόπο, είχε αναλάβει ο πολύ γνωστός Γιώργος Γεωργόπουλος.
Αξίζει να σημειωθεί η αγωνιστική παρουσία διακεκριμένων αθλητών όπως της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Σταυρούλας Τσολακίδου (μαθήτριας Γ' Γυμνασίου). 
Κλείνοντας υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει εντάξει το σκάκι στα αθλήματα που καλλιεργούνται στα πλαίσια του σχολικού αθλητισμού (αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ) στα Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια όλης της χώρας (σχετική επιστολή του Υπουργείου με αριθ. πρωτ. 132785/Α/Γ4 της 19-9-2013). 
Από δελτίο τύπου του ΣΕΠΟΚΕ
-

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
3 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.