ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ

Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε στις πολυτελείς και άνετες εγκαταστάσεις του Ξενοδοχείου 'Ρίον' στην Πάτρα, η Τελική Περιφερειακή Φάση του Ατομικού Σχολικού Πρωταθλήματος Σκάκι, για μαθητές και μαθήτριες Νηπατωγείων-Δημοτικών-Γυμνασίων-Λυκείων Αχαϊας-Ηλείας-Αιτωλοακαρνανίας-Κεφαλληνίας. Την Διοργάνωση είχε αναλάβει η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου (ΕΣΣΠ). Αγωνίστηκαν συνολικά 513 άτομα, χωρισμένα ανά τάξη φοίτησης. Οι δηλώσεις συμμετοχής έγιναν ηλεκτρονικά στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της ΕΣΣΠ. Αξίζει να τονιστεί, ότι οι πρώτες/οι σκακίστριες/στες, πέραν των επάθλων, κέρδισαν και συμμετοχή στην Πανελλαδική φάση, που επιφέρει βαθμολογική μοριοδότηση για εισαγωγή σε Ανώτατα/Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Επίσης,δόθησαν ωραιότατα Αναμνηστικά Διπλώματα σε όλες/ους τους συμμετέχοντες.

Παρ΄όλο που δεν επρόκειτο για εκδήλωση Σωματείων αλλά για Σχολική Διοργάνωση, ο Σκακιστικός Επιμορφωτικός Όμιλος Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ), όπως και πέρυσι, συνόδευσε (με τον Πρόεδρο Νικόλα Ραζή Ιατρό Γενικής Ιατρικής) και με αποκλειστικά και κατά ολοκληρία δικά του έξοδα (μετακίνηση με ειδικά μισθωμένο λεωφορείο του ΚΤΕΛ-πληρωμή παράβολου συμμετοχής-διατροφή με φροντίδα των Μελών του ΣΕΠΟΚΕ Κορίννας Γεωργιάδου Ραζή και Μαρίας Παπαβασιλείου Μαζαράκη) τα δέκα επτά (17) παιδιά (αριθμός ρεκόρ για περιοχή εκτός Περιφέρειας Πατρών) που τελικά πήραν μέρος φέτος στους Σημαντικούς και Επίσημους αυτούς Αγώνες, Αγώνες που αποτέλεσαν γιορτή για το ζατρίκιο, γιατί μαζί με τους 513 σκακιστές, ο συνολικός αριθμός (μαζί με γονείς-συνοδούς-προπονητές-διαιτητές-γραμματείς-δημοσιογράφους-φωτογράφους-επισήμους και φίλους-οπαδούς του αθλήματος), ξεπέρασε κατά πολύ τα χίλια (1000!!!) άτομα.

Επιβεβαιώνοντας την ουσιαστική δουλειά που-χρόνια τώρα-γίνεται από τον ΣΕΠΟΚΕ και στον Αγωνιστικό (πέραν του Κοινωνικού και Πολιτιστικού) Τομέα, τα 17 παιδιά από τα Καλάβρυτα (Παναγιώτα και Χριστίνα Καλογεροπούλου του Ανδρέα-Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου του Βασιλείου-Αχιλλέας Τσαβαλάς του Ιωάννου-Παναγιώτης Μαρώσης του Γεωργίου-Χαράλαμπος Καραμούζης του Ανδρέα-Άρης και Μαρτσέλο Ντόϊ του Αντωνίου-Ρετζίνο Κέφα του Χρήστου-Κωνσταντίνος και Άγγελος Βασίλειος Χαλμούκης του Θεοδώρου-Χαράλαμπος Κοντής του Αποστόλη-Τέκι Λανάϊ του Μπαρντγκίλ-Ιωάννης Τζουμάκας του Λάμπη-Σταύρος Ζέζος του Λάμπη-Αχμετάι Κλάϊντι του Φρέντερικ-Μπιάνκα Μαρία Κόζας του Φλορέα), πέραν της μοναδικής εμπειρίας που αποκόμισαν, πραγματοποίησαν εξαιρετική παρουσία και έφεραν σημαντικότατα αποτελέσματα! Πλασσαρίστηκαν σε πολύ καλές σειρές και επιπλέον ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΕΣΣΕΡΑ (4) ΒΑΡΥΤΙΜΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΩΤΑΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ!!!

  • Παναγιώτα Καλογεροπούλου 2ο κορίτσι στα Νηπαγωγεία

  • Χαράλαμπος Κοντής 2ο αγόρι στην Γ' Γυμνασίου

  • Τέκι Λανάϊ 3ο αγόρι στην Γ' Γυμνασίου

  • Ιωάννης Τζουμάκας 1ος σκακιστής χωρίς Αθλητικό Δελτίο στη Γ' Γυμνασίου

Με τον τρόπο αυτό, απετέλεσαν τους καλύτερους πρεσβευτές των Καλαβρύτων και έθεσαν γερά θεμέλια για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον.

Οι απονομές (στις οποίες έλαβε μέρος και ο Πρόεδρος του ΣΕΠΟΚΕ Δρ Ν. Χ. Ραζής που επιπλέον εκτέλεσε χρέη και γιατρού Διοργάνωσης), έγιναν παρουσία επισήμων και πολύ κόσμου, σε πανηγυρικό κλίμα ,στην τεράστια αίθουσα των αγώνων.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.