Ερώτηση του Α. Τσιγκρή στον Υπουργό Υγείας για τη καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Ρίου

[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με αφορμή τα οργανικά κενά γιατρών στα νοσοκομεία της Αχαΐας και τη διακοπή λειτουργίας από το 2017 της καρδιοθωρακοχειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου του Ρίου.
Σύμφωνα με το Αχαιό βουλευτή:
“Τα τελευταία χρόνια της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, τα ελληνικά νοσοκομεία δέχθηκαν μεγάλο πλήγμα σε πολλαπλό επίπεδο. 
 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που παρατηρείται στα νοσοκομεία του νομού Αχαΐας, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας, αφορά τις οργανικές ελλείψεις και τα κενά σε επίπεδο ιατρικού προσωπικού. 
 
Ειδικότερα, κατά την παραπάνω πηγή, στα νοσοκομεία του νομού Αχαΐας, καταγράφονται 139 κενές θέσεις ειδικευμένων και 202 κενές θέσεις ειδικευομένων. 
 
Ιδιαίτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στην οποία πρόσφατα καταγράφηκε ένα ακόμη τραγικό περιστατικό. 
 
Η συγκεκριμένη κλινική παραμένει κλειστή από το 2017 με συνέπεια η Πάτρα και η ευρύτερη περιφέρεια να στερείται αυτής της ιατρικής υπηρεσίας, η επαναλειτουργία της οποίας συνιστά απόλυτη ανάγκη. 
 
Συνεπώς, γίνεται κατανοητό ότι το δυσλειτουργικό αυτό μείγμα προκαλεί μεγάλες δυσχέρειες τόσο ως προς την ταχύτητα των ιατρικών παροχών, όσο και ως προς τις εφημερίες, οι οποίες αυξάνονται σε βαθμό που ξεπερνά τα ανθρώπινα όρια αντοχής”. 
Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής ρωτά τον Υπουργό Υγείας: α) σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για τη κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία της Αχαΐας και β) πότε θα επαναλητουργήσει πλήρως η καρδιοθωρακοχειρουγική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ρίου της Πάτρας;
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image="19045" img_size="large" alignment="center"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image="19046" img_size="large" alignment="center"][/vc_column][/vc_row]

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.