ΕΡΓΟΣΕ: Προχωρούν τα μεγάλα έργα από Διακοπτό μέχρι Ψαθόπυργο

Προχωρούν με πολύ καλούς ρυθμούς τα 2 μεγάλα έργα της ΕΡΓΟΣΕ στην Βόρεια Πελοπόννησος. Οι εργολαβίες Διακοπτό-Ροδοδάφνη και Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος κάθε μέρα που περνά έρχονται όλο και πιο κοντά στην ολοκλήρωση των έργων.Τα έργα στο Διακοπτό (κόστος περίπου 100εκ.ευρώ) είναι πολύ προχωρημένα και σύμφωνα με την σύμβαση θα πρέπει να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2015, σε περίπου 14 μήνες από σήμερα. Αντίστοιχα το έργο Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος (κόστος περίπου 315εκ.ευρώ) πρέπει να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2016 σε 24 μήνες από σήμερα.Σήμερα αποκλειστικά στο Ypodomes.com σας παρουσιάζουμε την μέχρι σήμερα πρόοδο  των εργασιών στα δύο μεγάλα έργα που με την ολοκλήρωση τους θα έχουμε διπλή σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων από το Διακοπτό μέχρι τον Ψαθόπυργο.
Α. Στο τμήμα Διακοπτό - Ροδοδάφνη (Αίγιο), μήκους 16 χλμ., υλοποιείται  νέα διπλή γραμμή υψηλών ταχυτήτων με σηματοδότηση, τηλεδιοίκηση, τηλεπικοινωνίες και ηλεκτροκίνηση.
Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής της σήραγγας Αιγίου, ενώ είναι σε εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής υποδομής της παραλλαγής στην περιοχή του Ελαιώνα (Χ.Θ. 75 έως 79) καθώς επίσης και της σιδηροδρομικής στάσης στην περιοχή της Ελίκης και ο σταθμός Αιγίου.
Έως τα τέλη του Ιουλίου 2014 αναμένεται να υπογραφεί και να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής της σύμβασης η οποία και ολοκληρώνει λειτουργικά το τμήμα αυτό. Σε αυτήν περιλαμβάνονται εργασίες υποδομής. Ηλεκτρομηχανολογικά σηράγγων καθώς επίσης στρώσιμο γραμμής και σηματοδότηση (προϋπολογισμός περί τα 225 εκ € ).
Τέλος για την ολοκλήρωση του εν λόγω τμήματος αναμένεται να δημοπρατηθεί μία τελευταία σύμβαση, περί τα τέλη του 2014, με τα έργα ηλεκτροκίνησης της γραμμής Κιάτο – Ροδοδάφνη, έτσι ώστε να αποδοθεί στην κυκλοφορία το πρώτο εξάμηνο του 2016.

ΠΗΓΗ:http://www.ypodomes.com

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
5 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.